16:16 10.08.2021

Нацполіція викрила зловживання ДПЗКУ, тривають обшуки

1 хв читати
Нацполіція викрила зловживання ДПЗКУ, тривають обшуки

Посадові особи Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ) спільно із суб'єктами господарювання налагодили злочинну схему розтрати майна корпорації, збитки від реалізації якого досягають сотень мільйонів гривень, повідомляється на сайті департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

"Посадові особи корпорації проводили експортні операції зернових на підконтрольні компанії-нерезиденти. Водночас занижували вартість і не здійснювали передоплату товару... За кредитні кошти, отримані під державні гарантії, посадовці державної корпорації закуповували зернові через фіктивні підприємства та експортували товар за ціною, що значно нижче ринкової", - йдеться в повідомленні.

Відомо також про факти зловживання посадових осіб корпорації під час укладання договорів про страхування майна.

Наразі поліцейські здійснюють санкціоновані обшуки в приміщеннях ДПЗКУ, в офісах суб'єктів господарювання та за місцем проживання фігурантів; обшуки відбуваються на території декількох областей.

Кримінальне провадження розслідують за чч. 2, 4 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування, встановлюють точну суму завданих неправомірними діями посадових осіб ДПЗКУ збитків. Вирішують питання щодо повідомлення причетним особам про підозри.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА