16:32 12.08.2021

У Марші захисників України в День Незалежності в Києві очікується участь майже 30 тисяч осіб - представник оргкомітету

2 хв читати
У Марші захисників України в День Незалежності в Києві очікується участь майже 30 тисяч осіб - представник оргкомітету

У Марші захисників України 24 серпня в День 30-річчя незалежності в Києві можуть узяти участь майже 30 тисяч осіб, прогнозує представник оргкомітету заходу, координатор громадської організації "Спілка ветеранів війни з Росією" Олександр Войтко.

"Цього року, як і в 2019, і в 2020 роках відбудеться Марш захисників України. Підготовка вже завершується... Ми очікуємо, як і в попередні роки, значну кількість учасників – майже 30 тисяч", - сказав Войтко на прес-конференції в четвер в Києві.

За його словами, маршрут і план проведення Маршу повністю узгоджені. "Він розпочнеться після офіційного військового параду. Збираємося ми о 13:00 в парку ім. Шевченка і біля 14:00 плануємо вихід. Маршрут той самий, як і в попередні роки: парк Шевченка - Бессарабська площа - Хрещатик - майдан Незалежності", - розповів координатор організації.

За словами Войтка, до координаційного комітету з проведення маршу входять 42 громадські організації ветеранів¸ волонтерів, представників об'єднання сімей "Небесної сотні", духовенства.

"У нас також є координатори в усіх областях країни, які займаються тим, щоб люди з різних регіонів прибули до Києва на Марш захисників України", - розповів він.

Представники громадських організацій підписали правила і принципи проведення Маршу, згідно з якими він проводиться силами громадськості щорічно в День Незалежності і не конкурує з офіційними заходами.

"Українські національні прапори, державна і національна символіка - це головна атрибутика Маршу. Доречним і важливим є використання офіційної уніформи для ветеранів, добровольців, військовослужбовців російсько-української війни, медиків, капеланів, волонтерів. Прапори і символіку добровольчих, військових ветеранських волонтерських і громадських спільнот, їх кількість бажано узгодити з організаторами... Використання партійної ідентичності, реклами, брендованого одягу, гасел або атрибутики вкрай небажано", - йдеться в правилах проведення Маршу.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", Марш завершиться на Михайлівській площі біля Стіни пам'яті загиблим захисникам України під час збройної російської агресії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

Українська авіація завдала за добу ударів по 9 місцях скупчення окупантів

На фронті за добу було 106 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 31 атаку окупантів

115-та ОМБр спростувала інформацію про те, що бригада відповідальна за крах оборони в районі Очеретиного

У Криворізькому районі ППО збила безпілотник

У Золотій Балці в результаті обстрілу постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА