11:45 13.08.2021

Правоохоронці затримали керівника ДПЗКУ під час спроби втечі з України

2 хв читати
Правоохоронці затримали керівника ДПЗКУ під час спроби втечі з України

Співробітники Національної поліції затримали в аеропорту "Київ" ім. І.Сікорського ("Жуляни") керівника акціонерного товариства "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ), який намагався залишити територію країни, повідомляє прес-служба Нацполіції в п'ятницю.

"Чиновника затримали оперативники Департаменту стратегічних розслідувань в аеропорту "Жуляни" вранці, 13 серпня. У такий спосіб він намагався уникнути відповідальності. Крім того, разом із ним затримали і його спільника", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що керівнику корпорації і власнику кількох товариств уже повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

"Наразі з ними проводяться слідчі дії", - наголошують правоохоронці.

Як повідомлялося, 12 серпня управління комунікації Національної поліції України повідомило, що посадові особи ДПЗКУ завдали цьому акціонерному товариству $57 млн збитків.

За даними відомства, чиновники вчинили розтрату майна корпорації шляхом здійснення експортних операцій зернових на підконтрольні компанії-нерезиденти за заниженою вартістю і без попередньої оплати. Крім того, вони уклали договори страхування, в яких штучно завищили страховий тариф від загальної страхової суми.

У Нацполіціі повідомили, що 10 і 11 серпня правоохоронці здійснили 62 обшуки в Києві, Волинській, Дніпропетровській, Київській, Рівненській та Одеській областях за місцями роботи та проживання фігурантів, у транспортних засобах і в офісних приміщеннях. У відомстві анонсували проведення низки слідчих дій та експертиз й оголошення підозр особам, причетним до розкрадання держкоштів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА