12:22 13.08.2021

У США почнуть пропонувати третю дозу вакцини проти COVID-19 людям з ослабленим імунітетом

2 хв читати
У США почнуть пропонувати третю дозу вакцини проти COVID-19 людям з ослабленим імунітетом

Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) США дозволило робити додаткову дозу вакцини проти коронавірусу COVID-19 людям з ослабленим імунітетом, повідомляє агентство Associated Press (AP).

"Рішення дозволить лікарям підвищити імунітет людей, у яких він ослаблений і яким необхідний додатковий захист від COVID-19", - сказала виконувач обов'язків комісара FDA доктор Джанет Вудкок.

У США третю дозу вакцини компаній Pfizer або Moderna зможуть отримати жителі з пересадженими органами, деякими формами раку й іншими захворюваннями.

Згідно з результатами досліджень, вакцинам важче активізувати імунну систему, подавлену деякими ліками і захворюваннями, тому ці пацієнти не завжди отримують такий самий захист, як і здорові люди. Третя доза компонента може стати рішенням для таких людей.

У FDA впевнені, що люди з ослабленим імунітетом зможуть отримати третю дозу вакцини щонайменше через 28 днів після другої. Можливість отримати третю дозу буде доступна тільки для цих людей, що становить приблизно 3% дорослого населення США.

На рішення вплинуло поширення в США особливо заразного штаму коронавірусу "дельта".

Раніше цього літа було ухвалено рішення вводити третю дозу вакцини людям старше 60 років в Ізраїлі і літнім людям і людям з групи ризику в Німеччині.

За весь період пандемії в США було зареєстровано майже 37,2 млн випадків зараження коронавірусом і більш як 636 тис. смертей від захворювання. Понад 50% населення країни отримали обидві дози вакцини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА