15:10 13.08.2021

Кількість учасників саміту "Кримської платформи" збільшилася до 42 - Кулеба

1 хв читати
Кількість учасників саміту "Кримської платформи" збільшилася до 42 - Кулеба

Кількість підтверджених учасників установчого саміту платформи з деокупації Кримського півострова ("Кримської платформи") збільшилася до 42, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Зранку було 40 учасників ("Кримської платформи" - ІФ). А пообіді вже 42", - написав Кулеба у Facebook у п'ятницю.

Раніше цього дня він повідомив, що свою участь в установчому саміті "Кримської платформи" підтвердили 40 країн і міжнародних організацій.

Дипломат нагадав, що на саміті буде ухвалено Кримську декларацію. Вона буде відкрита для подальшого приєднання держав, які з тієї чи іншої причини не зможуть узяти участь в установчому саміті.

"Кримська платформа" - новий консультативний і координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, посилення міжнародного тиску на Росію, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повного відновлення суверенітету України над півостровом.

Офіційно діяльність "Кримської платформи" буде заснована на інавгураційному саміті, проведення якого заплановане 23 серпня 2021 року в Києві. Свою участь у саміті вже офіційно підтвердили 42 держави.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА