08:00 14.08.2021

Понад 2 тис талібів намагалися захопити центр провінції Фар’яб

1 хв читати
Понад 2 тис талібів намагалися захопити центр провінції Фар’яб

Велике угруповання бойовиків руху "Талібан" чисельністю понад 2 тис. осіб минулої ночі намагалося захопити місто Маймай, центр провінції Фар’яб на північному заході Афганістану, повідомили в прес-центрі 209-го корпусу афганської національної армії "Шохін".

"Напередодні ввечері о 19:30 угрупування талібів, пакистанських терористів чисельністю понад дві тисячі осіб з чотирьох напрямків почало штурм контрольно-пропускних пунктів і на лінії оборони міста Маймай. Терористи були відкинуті. У результаті авіаударів та зіткнень з Національними силами оборони і безпеки, спецпідрозділами і народними повстанцями 27 талібів, зокрема глава військового угруповання Карі Шоаїб і громадянин Пакистану Закир Ахмад були вбиті. Ще 16 терористів-талібів, зазнавши втрат, покинули район", - йдеться в повідомленні.

Фар’яб разом із Балхом - дві провінції на півночі країни, які досі не захоплені талібами.

Тим часом Національне інформаційне агентство Бахтар з посиланням на заступника голови Вищої ради національного примирення Енаятуллу Бабара Фарахманда повідомляє, що минулої ночі біля моста Імама Бакрі в Мазарі-Шаріфі, центра провінції Балх, потрапивши в засідку талібів, загинув один із командирів партії Національний ісламський рух (НІР - об'єднує тюркомовне населення Афганістану) Алі Сарвар, який повертався із захопленого раніше талібами Шабергана, центру провінції Джаузджан.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА