13:17 15.08.2021

Глава МВС Афганістану анонсував мирне передання Кабула талібам

2 хв читати
Глава МВС Афганістану анонсував мирне передання Кабула талібам

Міністр внутрішніх справ Афганістану Абдул Сатар Мірзаквал заявив, що столиця буде передана руху "Талібан" мирно.

Міністр виступив з відеозверненням до населення столиці, в якому запевнив, що Кабул не зазнає нападу талібів. "Населення не повинно боятися, місто Кабул не зазнає нападу, і передача буде відбуватися мирно. Сили безпеки гарантуватимуть безпеку міста", – заявив глава МВС.

Раніше в неділю таліби виступили з офіційною заявою, в якій оголосили, що мають намір взяти столицю "мирним шляхом". "Оскільки столиця Кабул є великим і густонаселеним містом, моджахеди ісламського емірату не мають наміру вторгатися в місто силою або війною, а бажають взяти Кабул мирно. Тривають переговори для забезпечення того, щоб перехідний процес пройшов безпечно і надійно, без шкоди для життя, власності та честі кого-небудь і без шкоди для життя кабульців", – йдеться в офіційній заяві руху.

Таліби стверджують ,що"наказали всім своїм силам стояти біля воріт Кабула, а не намагатися пройти в місто". "До завершення перехідного процесу безпека міста Кабула покладається на іншу сторону, яку необхідно підтримувати", – йдеться в документі.

Зазначається, що таліби не "мають намір нікому мстити, всі, хто служив у військовому і цивільному секторах адміністрації Кабула, прощені і перебувають у безпеці, ніхто не зазнає репресій". "Всі повинні залишатися в своїй країні, на своєму місці і вдома, і не намагайтеся залишити країну", – йдеться в заяві.

"Ми хочемо, щоб усі афганці з усіх верств суспільства побачили себе в майбутній Ісламській системі з відповідальним урядом, який служить всім і прийнятний для всіх", – наголошують у "Талібані".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА