13:36 16.08.2021

У департаменті транспортної інфраструктури КМДА тривають обшуки у справі про розтрати на будівництві Подільського мосту

2 хв читати
У департаменті транспортної інфраструктури КМДА тривають обшуки у справі про розтрати на будівництві Подільського мосту

Подільська окружна прокуратура Києва в рамках розслідування про присвоєння коштів територіальної громади на будівництві Подільського мосту проводить обшуки в департаменті транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації (КМДА), а також у замовника робіт і підрядника, повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

"Слідство встановило, що у квітні 2017 року між комунальним підприємством "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" та ТОВ "Еко-Буд-Трейд" укладено договір генпідряду щодо виконання робіт за об’єктом: "Будівництво Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві". Надалі, в липні 2020 року, виконувач обов’язків директора КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" та керівник генпідрядної організації підписали акт приймання виконаних будівельних робіт за липень 2020 року, до яких було внесено відомості про виконання упродовж квітня-травня 2020 року роботи з фарбування низу залізобетонних прольотних плит автопроїзду від опори до опори завдовжки 33 м", - зазначається в повідомленні.

Згідно з висновком експерта, за підсумками проведення судової будівельно-технічної експертизи роботи, передбачені технологічними картами виробника використаних на час будівництві Подільського мосту матеріалів, не виконувалися.

Унаслідок цих дій місцевому бюджету завдано збитків на загальну суму понад 4,5 млн грн.

За фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 367 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Наразі на підставі постанов суду в службових приміщеннях Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, комунального підприємства, підрядних організацій, а також за місцем проживання фігурантів провадження тривають обшуки.

У КМДА зазначили, що документи стосовно Подільського мосту неодноразово вилучали та перевіряли представники правоохоронних органів.

"Департамент транспортної інфраструктури КМДА і КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" завжди сприяють правоохоронним органам і надають усі необхідні документи. Й цього разу - не виняток", - наголошується в повідомленні прес-служби.

У міськдержадміністрації наголошують, що численні обшуки, які паралізують роботу комунальних підприємств і структурних підрозділів міської влади, є політичною акцією і системним тиском.

"Усе це спрямовано на створення негативного іміджу столичної влади та на створення перешкод для втілення важливих для міста та киян проектів", - наголосили в КМДА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА