15:06 17.08.2021

Зеленський підписав указ про конкурс для відбору кандидатур на посаду судді КСУ за квотою президента

2 хв читати
Зеленський підписав указ про конкурс для відбору кандидатур на посаду судді КСУ за квотою президента

Президент України Володимир Зеленський своїм указом затвердив Положення про проведення відкритого конкурсу для відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України за президентською квотою, повідомляє прес-служба президента у вівторок.

"Глава держави підписав указ №365/2021 "Питання конкурсу для відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України щодо осіб, яких призначає президент України", яким затверджене Положення про проведення відкритого конкурсу з відбору кандидатур на посаду судді КСУ щодо осіб, яких призначає президент, а також персональний склад конкурсної комісії", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вперше за час діяльності Конституційного Суду кандидатури на посаду судді за квотою президента обиратимуть у прозорому конкурсному процесі й без будь-якого політичного впливу.

"Це гарантує, що для Конституційного Суду починається нова історія роботи, яка буде взірцем для судової системи та базуватиметься на принципах правової визначеності, політичної неупередженості, прозорості та системності", - наголошують в Офісі президента.

Уточнюється, що конкурсна комісія має розмістити на сайті президента оголошення про проведення конкурсу з відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду щодо осіб, яких призначає глава держави, а також забезпечити проведення на конкурсних засадах відбору кандидатур.

Що стосується персонального складу конкурсної комісії, то із семи членів, троє є відомими та поважними міжнародними експертами, а ще четверо - провідними національними юристами України з визнаним авторитетом.

"Поєднання міжнародних та національних фахівців у складі комісії забезпечить максимальну довіру до процедури відбору та гарантує, що всі учасники конкурсу отримають рівні умови", - заявив із цього приводу президент Володимир Зеленський.

В Офісі президента уточнюють, що до складу конкурсної комісії увійшли:

- Мірослав Вижиковський, доктор юридичних наук, професор Варшавського університету, суддя Конституційного трибуналу Республіки Польща (2001-2010), член Panel 255 – дорадчого органу Європейського Союзу з питань відбору суддів до вищих судових інституцій ЄС;

- Дмитро Кухнюк, кандидат юридичних наук, доцент кафедри нотаріального, виконавчого процесу та адвокатури, прокуратури, судоустрою Інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка;

- Дмитро Лук’янов, доктор юридичних наук, доцент, член-кореспондент Національної академії правових наук України, завідувач кафедри міжнародного приватного права та порівняльного правознавства Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого;

- Олександр Скрипнюк, доктор юридичних наук, професор, академік Національної академії правових наук України, заступник директора Інституту держави і права імені Корецького;

- Спиридон Флагоітіс, професор, директор Європейської організації публічного права;

- Богдан Футей, доктор права, професор, суддя Федерального суду претензій Сполучених Штатів Америки;

- Артем Янчук, доктор юридичних наук, професор кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства факультету міжнародних відносин Національного авіаційного університету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА