15:40 17.08.2021

Виключно українською вдома розмовляють 31,9% українців - соцопитування

2 хв читати
Виключно українською вдома розмовляють 31,9% українців - соцопитування

Менше ніж третина (31,9%) українців розмовляють у сім'ї і вдома лише українською мовою, свідчать результати моніторингового опитування населення України "Динаміка соціально-політичних настроїв та оцінок населення України" Центру "Соціальний моніторинг".

За даними дослідження, презентованого в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок, 27,1% розмовляють і російською, і українською однаково часто, 15,8% - переважно українською, 13,6% - переважно російською, 11,3% - виключно російською, 0,3% - іншою мовою.

35,3% опитаних відповіли, що хотіли б дивитися телевізійні програми (випуски новин, фільми, концерти, спортивні трансляції тощо) і російською, і українською однаково часто. 24,5% хочуть дивитися їх лише українською, 17,3% - переважно українською, 11,6% - переважно російською, 8,9% - лише російською, 0,2% - іншою мовою. 1,5% зазначили, що не дивляться їх, а 0,7% - що їм важко відповісти на це запитання.

30,9% респондентів відповіли, що хотіли б читати улюблені друковані видання і російською, і українською однаково часто. 23,5% хочуть читати їх тільки українською, 14,5% - переважно українською, 10,9% - переважно російською, 10,7% - лише російською, 0,3% - іншою мовою. 1,3% зазначили, що не дивляться їх, а 1,4% - що їм важко відповісти на це запитання.

63,1% опитаних отримують суспільно-політичну інформацію про події в країні з телевізійних каналів, 50,9% - із соціальних мереж і мультимедіа-платформ, 35% - із сайтів новин, 6,9% - політичних Telegram-каналів, 5,6% дали відповідь "інше/не цікавлюся".

93% зазначили, що віддають перевагу українським телевізійним каналам, 12,5% - російським телевізійним каналам, 3,9% - телевізійним каналам інших країн.

53,3% респондентів вважають, що вручення підозри і вибір запобіжного заходу для Віктора Медведчука - це "спроба влади відвернути увагу від реальних проблем", а 34,8% - що це "реальна боротьба із загрозами національній безпеці". 11,9% не змогли дати відповідь.

48,5% зазначають, що заборона російських телеканалів в Україні є необхідним кроком для захисту держави, а 44,3% - що вона є помилкою і призводить тільки до обмеження прав громадян.

45,3% відповіли, що заборона російських соцмереж в Україні є необхідним кроком для захисту держави, а 44,2% - що вона є помилкою і призводить тільки до обмеження прав громадян.

46,9% зазначають, що заборона окремих артистів і деяких російських фільмів в Україні є необхідним кроком для захисту держави, а 45% - що вона є помилкою і призводить тільки до обмеження прав громадян.

Опитування проводили з 2 до 11 серпня 2021 року, в ньому взяли участь 3012 респондентів. Метод збору інформації - особисте інтерв'ю за місцем проживання респондента, стандартне відхилення - 1,1-1,9%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА