16:19 17.08.2021

"Талібан" не атакуватиме американські війська, але США зобов'язані вивести їх з Афганістану - представник талібів

1 хв читати

Рух "Талібан" не атакуватиме сили США в Афганістані, але Вашингтон має повністю вивести свій контингент, заявив телеканалу Sky News прес-секретар офісу талібів у Катарі Суха Шахін.

"Їм (США - ІФ) слід вивести всі свої війська, але ми віддані зобов'язанням не атакувати їх", - сказав він.

Водночас він нагадав, що США порушили домовленості з "Талібаном", укладені в Досі в лютому 2020 року, і зрушили термін виведення військ на 11 вересня 2021 року.

Шахіну також поставили запитання про те, хто є найближчим іноземним союзником "Талібану".

"У нас немає союзників як таких. Ми не є членами будь-якого блоку, будь-якого військового блоку", - запевнив він, зазначивши одночасно, що таліби хочуть співпрацювати з усіма країнами у справі реконструкції Афганістану.

Як зазначає Sky News, Шахін заявив про відсутність фінансової підтримки "Талібану" з боку Пакистану, Китаю або Росії, але пояснив, що таліби "мають хороші відносини з ними".

Відповідаючи на запитання, як вдасться управляти Афганістаном у разі відсутності міжнародної допомоги, Шахін відповів, що країна має багаті поклади природних ресурсів, а афганці - працьовитий народ.

За його словами, таліби ближчі народові Афганістану, ніж попередній уряд. Він заявив, що жінки зможуть здобувати освіту, зокрема університетську, але зазначив, що їм, мабуть, доведеться носити бурку - "заради їх безпеки".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА