07:23 19.08.2021

Гані у відеозверненні заявив, що в президентському палаці в Кабулі його мали намір вбити "іноземці"

2 хв читати
Гані у відеозверненні заявив, що в президентському палаці в Кабулі його мали намір вбити "іноземці"

Президент Афганістану Мухаммад Ашраф Гані, котрий покинув Кабул, заявив, що на його життя "іноземцями" готувався замах.

"Через короткий час після того, як мене змусили покинути Кабул, таліби і невідомі особи, які не володіли мовами нашої країни, вторглися в Арг (президентський палац). Під час їх вторгнення в Арг, їм не було надано жодного опору. Вони ходили кабінетами і шукали мене. Метою було повторення тієї ганебної події, яка сталася 25 років тому в Афганістані (можливо, мається на увазі доля Наджибулли, жорстоко убитого в 1996 році в Кабулі)", - заявив Гані у відеозверненні.

Гані також зазначив, що покинув Кабул, щоб не допустити кровопролиття і руйнувань. "Якби я залишився, я став би свідком кровопролиття і руйнувань Кабула, тому що таліби і їх зовнішні і внутрішні партнери чітко заявили, що поки буду я, вони не бачать мирного шляху", - заявив Гані.

Він також закликав жителів не вірити тим, хто говорить, що "президент продав вас, і втік заради своїх фінансових інтересів і порятунку життя".

"Я був змушений залишити країну в таких умовах, що навіть не мав можливості змінити капці на туфлі. Я не зміг вивезти з собою найдорожче багатство в моєму житті: мої книги, записи та особистий лептоп. У мене не було жодних можливостей обговорити виїзд з країни з міжнародними силами, що перебувають в країні, і це сталося стрімко під тиском співробітників безпеки. я був змушений покинути батьківщину в одному костюмі. Подробиці, дасть Бог, я доведу до вас пізніше", - обіцяв колишній глава держави.

Він також повідомив, що наразі перебуває в Еміратах, "щоб було попереджено кровопролиття і трагедія".

"Зараз консультуюся, щоб повернутися в Афганістан і спільно боротися для забезпечення справедливості, влади афганців", - заявив Гані.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА