07:28 19.08.2021

Денісова закликала міжнародних партнерів відреагувати на чергові арешти українських громадян у Криму

2 хв читати
Денісова закликала міжнародних партнерів відреагувати на чергові арешти українських громадян у Криму

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова закликала міжнародних партнерів відреагувати на чергові арешти українських громадян в окупованому Росією Криму.

"Закликаю світову спільноту відреагувати на чергові арешти українських громадян, до яких РФ особливо цинічно вдається напередодні проведення саміту "Кримської платформи". Міжнародна підтримка сприятиме боротьбі за права людей в тимчасово окупованому Криму і звільнення всіх незаконно ув'язнених бранців Кремля", - написала Денісова в Telegram-каналі в середу.

Вона зазначила, що українським громадянам Рустему Мурасову і Зауру Абдулаєву "Ленінський районний суд Севастополя" обрав запобіжний захід у вигляді двомісячного арешту.

За її словами, Мурасов і Абдуллаєв перебуватимуть у СІЗО Сімферополя до 11 жовтня за обвинуваченням в участі в організації "Хізб ут-Тахрір".

Денісова зазначила, що затримані є громадськими активістами. Вони систематично відвідували політично мотивовані судові засідання над співвітчизниками, підтримували сім'ї політв'язнів.

Крім того, за словами омбудсмена, за кілька годин до обшуку, Мурасов повернувся з Ростова-на-Дону, де був оголошений вирок чотирьом учасникам так званої "алуштинської групи у справі Хізб ут-Тахрір". А Абдуллаєв хворіє на цукровий діабет другого типу, що вимагає особливого лікування і спостереження в спеціальних медичних установах. Перебування в СІЗО загрожує його життю.

"Їх незаконно затримали 17 серпня після обшуків у Сімферопольському, Бахчисарайському районах Криму і в Балаклавському, Нахімовському районах Севастополя. Загалом, за підсумками "слідчих дій" затримано п'ять осіб, трьом з яких були обрані заходи напередодні", - підсумувала Денісова.

Раніше повідомлялося, що в окупованому Криму російські спецслужби проводять обшуки в 5 будинках татарських активістів.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА