18:59 19.08.2021

У Запорізькій міськраді тривають обшуки в рамках справи про розтрату майна

2 хв читати
У Запорізькій міськраді тривають обшуки в рамках справи про розтрату майна

У Запорізькій міській раді протягом дня правоохоронці здійснюють обшуки кабінетів і автомобілів високопоставлених чиновників мерії, серед яких міський голова Запоріжжя, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

Як зазначили в ГУ Нацполіції в Запорізькій області, слідчі дії в Запорізькій міськраді проводяться в рамках відкритого кримінального провадження за ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Правоохоронці обшукали не лише кабінети міського голови Запоріжжя Володимира Буряка і двох його радників, а й їхні особисті автомобілі у внутрішньому дворі мерії.

Під час обшуку автомобіля Буряка слідчі зачитали постанову слідчого судді, який санкціонував ці обшуки. У ній перераховано низку правопорушень, у яких правоохоронці підозрюють чиновників.

"Представники комунальних підприємств Запорізької міської ради, голови районних державних адміністрацій та невстановлені особи надають неправомірну вигоду запорізькому міському голові Буряку. Під час досудового розслідування встановлено, що міський голова Буряк разом зі своїми радниками й іншими не встановленими під час слідства особами систематично планують розкрадання бюджету м. Запоріжжя через призначення директорів комунальних підприємств, керівників департаментів та голів районних адміністрацій м. Запоріжжя, які є розпорядниками бюджетних коштів. І в подальшому - із залученням призначених осіб здійснюють розкрадання коштів", - зазначалося в судовій ухвалі, зачитаній під час обшуку слідчим.

Крім того, у поліції підтвердили, що в четвер обшуки також відбувалися в запорізькому салоні краси "Персона", що належить особі, яку пов'язують із мером Запоріжжя.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА