12:49 20.08.2021

Семенченко заявив про безстрокову голодовку, розгляд апеляції на арешт перенесено на 3 вересня

3 хв читати
Семенченко заявив про безстрокову голодовку, розгляд апеляції на арешт перенесено на 3 вересня

Київський апеляційний суд переніс на 3 вересня розгляд апеляції екс-нардепа Семена Семенченка на його тримання під вартою. Сам Семенченко заявив про початок безстрокової голодовки, повідомляється на сторінці екс-нардепа в соцмережі Facebook.

"Апеляційний суд знову переніс розгляд справи Семена Семенченка на 3 вересня", - йдеться в повідомленні, розміщеному в п'ятницю.

Пояснюється, що засідання перенесено, оскільки Солом'янський суд не передав документів у справі в апеляційну інстанцію.

Також у повідомленні зазначається, що Семенченко "під час судового засідання оголосив про початок безстрокової голодовки".

"Семенченка продовжують незаконно утримувати в ізоляторі СБУ вже 6 місяців, з перервою на 12 днів домашнього арешту. Його позбавили права на побачення з рідними та близькими, а СБУ погрожує кримінальними справами вже і його дружині", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 24 березня Служба безпеки України розкрила і припинила діяльність незаконного воєнізованого збройного формування, так званої приватної військової компанії (ПВК), діяльність якої була спрямована на підготовку до вчинення тяжких злочинів, зокрема проти основ національної безпеки. За даними слідства Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області, організаторами діяльності групи були Семенченко та агент Національного антикорупційного бюро Євген Шевченко.

У спецслужбі пояснили, що Семенченко та Шевченко у 2018 році організували та здійснили реєстрацію ПВК на території однієї з іноземних держав, проте СБУ інкримінує Семенченку "не факт створення та реєстрації ПВК на території іноземної держави, а той факт, що він створив на території України з 2018 року, очолював, забезпечував спорядженням разом Шевченком незаконне військове формування (НВФ)".

Наприкінці березня 2021 року Печерський районний суд Києва заарештував Семенченка на два місяці без можливості внесення застави. Свій арешт Семенченко назвав "провокацією спецслужб Російської Федерації", яка хоче припинити діяльність компанії, що боролася з ПВК "Вагнера" за кордоном. Пізніше Київський апеляційний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції.

14 липня Солом'янський районний суд Києва змінив запобіжний захід Семенченку на домашній арешт. У СБУ заявили, що оскаржать це рішення.

26 липня Семенченка за рішенням Солом'янського районного суду знову взяли під варту. У Службі безпеки України агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердили, що суд задовольнив клопотання слідства й заарештував Семенченка. "Суд обрав Семенченку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою за оновленою підозрою, висунутою на його адресу", - сказали в спецслужбі.

"Зокрема, нову підозру оголошено за вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст. 27 ч.2 ст. 28 ч.1 ст.263 КК. Тобто, Семен Семенченко підозрюється в організації незаконного придбання, зберігання та передачі вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин і вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, вчинених за попередньою змовою групою осіб", - пояснили в прес-службі СБУ.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський відвідав медичну роту 95 ОДШБр у Донецькій області

71% українців повністю довіряє ветеранам АТО, які воюють зараз, - опитування

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим від ракетного обстрілу Дніпра

За уточненою інформацією, дитина в Синельниковому, яку вважали загиблою, перебуває у важкому стані в лікарні - ОВА

Велика Британія виділила майже 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичного сектора України

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА