17:41 20.08.2021

Корпорація "Еталон" має намір оскаржити в АМКУ недопуск до торгів на закупівлю 23 шкільних автобусів Київської ОДА

2 хв читати
Корпорація "Еталон" має намір оскаржити в АМКУ недопуск до торгів на закупівлю 23 шкільних автобусів Київської ОДА

Тендерний комітет департаменту освіти та науки Київської обласної державної адміністрації відхилив заявку Торгового дому "Еталон Авто" (з автобусами Чернігівського автозаводу) на участь у торгах на закупівлю 23 шкільних автобусів на очікувану суму 43,52 млн грн, водночас допустивши до них двох дилерів АТ "Черкаський автобус" (автобуси Ataman).

Згідно з інформацією на порталі публічних держзакупівель ProZorro, до торгів допущені ТОВ "Люмікар" і "Автоград-2007" з одним і тим самим автобусом Ataman.

При цьому ТД "Еталон Авто" до цього домігся в АМКУ внесення змін до тендерної документації, що містила дискримінаційну норму про розмір колісної бази.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в корпорації "Еталон", знову повторюється ситуація, що склалася в тендері на постачання автобусів Львівській ОДА, де через надуману причину "Еталон" не був допущений до торгів, в аукціоні брали участь тільки два дилери "Черкаського автобуса", й економія на 23 автобусах становила лише 0,46 млн грн.

"Як ми і припускали, аналогічна ситуація склалася і в тендері Київської ОДА. Думаємо, оскаржуватимемо це рішення в АМКУ", - повідомили в корпорації. Тендер на постачання 23 шкільних автобусів для Київської області на 43,52 млн грн (зокрема 20 автобусів за 37 млн грн і 3 од. пристосованих для школярів з особливими потребами за 6,52 млн грн) оголошено 31 травня, аукціон запланований на 27 серпня. Термін постачання - до 30 жовтня поточного року.

Раніше в корпорації "Еталон" зазначали, що на ринку закупівель шкільних автобусів відзначається тенденція створення монополії, при цьому Антимонопольний комітет України, на думку "Еталону", припинив керуватися єдиними правилами під час розгляду скарг учасників публічних держзакупівель на дискримінацію, що призводить до непередбачуваності цих рішень, а отже, знищує конкуренцію, створює умови для монополізації ринку.

Корпорація "Еталон" об'єднує 21 підприємство. Основні напрями діяльності - виробництво автотранспортних засобів, машинобудування, складська логістика, обладнання очищення та сатурації води. Автобуси різних класів виробляє Чернігівський автозавод, створений у 2003 році, його шкільні автобуси тривалий час домінували в закупівлях регіонами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА