19:06 20.08.2021

РНБО впровадила санкції проти росіян, причетних до переслідування кримчан, а також проти низки ЗМІ - Данілов

1 хв читати
РНБО впровадила санкції проти росіян, причетних до переслідування кримчан, а також проти низки ЗМІ - Данілов

Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) впровадила санкції проти громадян РФ, причетних до переслідування громадян в окупованому Криму, а також проти низки зареєстрованих на окупованих територіях ЗМІ, повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

"У цьому рішенні є представники, які перебувають на окупованій території Криму. Це ті судді, які судять незаконно громадян України, це генералітет і служби розвідки РФ, це ЗМІ, які зареєстровані в Криму, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Перелік досить великий і після виходу указу ви зможете з ними усіма ознайомитися", - сказав Данілов на брифінгу за результатами засідання РНБО України в п'ятницю.

Як повідомляє прес-служба Служби безпеки України у Telegram-каналі, санкції у зв'язку з порушеннями прав і свобод громадян на окупованих територіях введено щодо шести фізичних осіб та однієї юридичної особи - Слідчого ізолятора №1 по Криму та Севастополю.

"Також санкції вводяться до 12 юросіб, серед яких місцеві телеканали з Криму та Севастополя, інформагенції та інтернет-видання. Всі вони ведуть інформаційну війну проти України та є активними учасниками гібридної агресії", - зазначають у СБУ.

Глава СБУ Іван Баканов наголосив, що Україна має реагувати на чергові обшуки й затримання кримських татар у Криму, які є порушеннями норм міжнародного права та переслідуванням корінного народу з боку окупаційної влади.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА