08:06 22.08.2021

Екс-губернатор провінції Балх закликав талібів створити уряд із представництвом усіх сторін

2 хв читати
Екс-губернатор провінції Балх закликав талібів створити уряд із представництвом усіх сторін

Колишній губернатор провінції Балх і один із лідерів партії Ісламське Суспільство - Джаміаті Ісламі, Ата Мухаммад Нур закликав функціонерів руху "Талібан" сформувати уряд на широкій основі.

"Таліби, або повторять власний гіркий досвід, або погодяться, що уряд за участі всіх сторін на користь всьому Афганістану. В іншому випадку, народ ніколи не стане прислугою чужих, і ми не станемо слугувати чужим", - наголосив Нур у своєму відеозверненні , розміщеному в суботу в Facebook.

"Таліби повинні враховувати думку всіх сторін, створити широкий уряд, який прийме і світ, і кожен афганський етнос міг би брати в ньому рішення. Ми не станемо декором, ми хочемо бути партнерами і це наше право, оскільки земля, країна належать усім нам , і всі ми маємо право на участь у керівництві нашою країною", - зазначив один із лідерів партії Ісламське Суспільство.

Він попередив, що "якщо таліби повторять свій минулий гіркий досвід, який вони вже бачили, природно, що почнеться війна, опір".

14 серпня під час облоги міста Мазарі-Шаріф бойовиками "Талібан", Нур і лідер Національного ісламського суспільства Афганістану Абдул Рашид Дустум покинули Афганістан, залишивши провінцію талібам. Нур пояснив причину падіння Мазарі-Шаріфа до рук талібів зрадою командування афганської національної армії.

"За два дні до падіння Балха нам дали 300 стволів М-16. Два дні ми безуспішно намагалися отримати до них боєприпаси. Під час захисту міста за 10 хвилин лінія оборони в зоні відповідальності армії була здана, за 10 хвилин весь армійський корпус з усіма танками був переданий противнику", - повідомив Нур.

Раніше він заявляв, що провінція була здана талібам у результаті масштабної змови. "На жаль, у результаті масштабної організованої і боягузливої змови всі урядові об'єкти і урядові сили були передані талібам. Розмах цієї змови був настільки великий і глибокий, що вони хотіли заманити в пастку мого друга маршала Абдула Рашида і мене, але їм це не вдалося", - заявив Нур у Facebook.

Наразі місцезнаходження Нура і Дустума невідомо.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У СИНЕЛЬНИКІВСЬКОМУ РАЙОНІ ЗАГИНУЛО 6 ОСІБ, СЕРЕД НИХ ДІТИ 6 І 8 РОКІВ - ГЛАВА МВС

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 11 ракетних і 78 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА