12:35 23.08.2021

Таліби наполягають на завершенні 31 серпня евакуації цивільних осіб із Кабула - ТБ

2 хв читати
Таліби наполягають на завершенні 31 серпня евакуації цивільних осіб із Кабула - ТБ

Бойовики руху "Талібан" не хочуть продовжувати крайній термін, до якого західні країни мають завершити евакуацію з аеропорту Кабула, повідомляє в понеділок телеканал Sky News із посиланням на талібів.

"У "Талібану" немає намірів продовжувати крайній термін евакуації", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією телеканалу, таліби заявили, що "західні країни самі створили цю проблему: у них не було налагодженої системи (під час проведення евакуації - ІФ)".

Як раніше повідомляла газета The Times, прем'єр-міністр Борис Джонсон на екстреному саміті G7 у вівторок має намір звернутися до президента США Джо Байдена з проханням про перенесення на більш пізній термін завершення виведення американських військ з Афганістану. Однак Байден на брифінгу в неділю заявив, що сподівається, що відкладати не доведеться.

США уклали угоду з "Талібаном" за попереднього президента США Дональда Трампа - в Досі 29 лютого 2020 року: США і НАТО зобов'язалися залишити Афганістан станом на 1 травня 2021 року, а таліби давали у відповідь низку гарантій. З боку талібів йшлося про мирні переговори з афганським урядом, припинення нападів на США та їх інтереси в країні, відмову від підтримки терористичних угруповань.

Після цієї угоди таліби активізували наступальні операції в країні. У свою чергу новий президент США Джо Байден змінив кінцевий термін виведення військ на 11 вересня 2021 року, а пізніше стало відомо про новий термін - 31 серпня.

Однак в останні дні експерти висували припущення, що якщо операція в Кабулі затягнеться, США не встигнуть, як це планувалося спочатку, вивести війська до 31 серпня.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА