14:48 23.08.2021

Міністр енергетики США: Сподіваємося, що "Кримська платформа" донесе всім думку, що Крим - це Україна і що РФ треба притягнути до відповідальності за її агресію

2 хв читати
Міністр енергетики США: Сподіваємося, що "Кримська платформа" донесе всім думку, що Крим - це Україна і що РФ треба притягнути до відповідальності за її агресію

Міністр енергетики США Дженніфер Гренголм висловила сподівання про те, що "Кримська платформа" донесе всім думку, що Крим - це Україна і що РФ треба притягнути до відповідальності за її агресію.

"Ми продовжуватимемо наші дипломатичні зусилля, які ми застосовуємо разом із нашими союзниками та партнерами для вирішення конфлікту на Сході України. Ми хочемо поставити Росію на місце і ми хочемо домогтися припинення її втручання на Сході України та анексії Криму. Ми абсолютно віддано працюємо в напрямі допомоги щодо вирішення цього конфлікту. Ми вважаємо, що "Кримська платформа" справді донесе до всіх довгоочікувану думку, що Крим - це Україна і що Росію треба притягнути до відповідальності за її агресію", - сказала Гренголм на установчому саміті "Кримської платформи" в Києві у понеділок.

Вона наголосила, що США пишаються можливістю бути в Україні та підтримувати "Кримську платформу".

"Хочу одразу заявити: ми разом із Україною, з усіма вами, ми одностайно засуджуємо незаконну анексію Криму", - сказала Гренголм.

Вона наголосила, що США пишаються тим, що протягом трьох десятиліть були з Україною.

"Ці відносини ще більше зміцняться наступного тижня, коли обидва президенти зустрінуться у Вашингтоні, округ Колумбія. Від імені президента Байдена хочемо заявити про підтримку України, її реформ, вашої роботи щодо північноатлантичних прагнень. Ми підтримуємо вашу боротьбу з корупцією і в більшому сенсі - вашу серйознішу боротьбу з російською агресією. Наша підтримка залишатиметься конкретною, суттєвою", - зазначила Гренголм.

Міністр запевнила, що ця підтримка триватиме далі.

"Ми надаватимемо підтримку Збройним силами України, зокрема щодо захисної зброї, обладнання, які потрібні Україні в боротьбі з російською агресією", - пояснила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА