16:26 23.08.2021

Данілов: Повна підтримка всіма країнами-членами НАТО саміту "Кримської платформи" - потужний сигнал для світу у питаннях консолідації зусиль для деокупації півострова

2 хв читати
Данілов: Повна підтримка всіма країнами-членами НАТО саміту "Кримської платформи" - потужний сигнал для світу у питаннях консолідації зусиль для деокупації півострова

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч із заступником Генерального секретаря НАТО Мірчею Джоане.

Як повідомляє прес-служба апарату РНБО в понеділок, під час зустрічі сторони обговорили поточну ситуацію з безпекою в Україні та світі, зокрема, в контексті російської агресії на сході України, а також розглянули широке коло питань співробітництва України з НАТО, приділивши особливу увагу розширенню співпраці в сфері кібербезпеки.

"Олексій Данілов подякував усім країнам-членам НАТО за підтримку ініціативи президента України Володимира Зеленського "Кримська платформа", зазначивши, що для нашої держави позиція Альянсу в цьому питанні дуже важлива", - йдеться в повідомленні.

Секретар РНБО зазначив, що саміт "Кримської платформи" стане потужним сигналом для світу в питаннях консолідації зусиль для деокупації Кримського півострова.

Він також уточнив, що для України важлива співпраця з НАТО у сфері кіберзахисту, оскільки, за його словами, "кіберзброя стане зброєю номер один у найближчі роки".

Крім того, Данілов повідомив, що Україна недавно подала офіційний запит на приєднання до Об'єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО (CCDCOE), який базується в м. Таллінн (Естонія).

У свою чергу заступник генерального секретаря НАТО заявив, що всі країни Альянсу "розуміють політичне і практичне значення "Кримської платформи".

"НАТО поділяє позицію щодо невизнання тимчасової окупації Криму та частини Донецької і Луганської областей. "Кримська платформа" - важливий інструмент для того, аби підтримувати кримське питання у порядку денному міжнародної спільноти", - наголосив Джоане.

Під час зустрічі сторони також обговорили євроатлантичні прагнення України, необхідність проведення реформ, зокрема, в сфері оборони та нацбезпеки, а також евакуацію з Афганістану осіб, яким загрожує небезпека.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА