17:12 23.08.2021

Президент Угорщини: Угорці поділяють біль України та непохитно підтримують її територіальну цілісність і суверенітет

2 хв читати
Президент Угорщини: Угорці поділяють біль України та непохитно підтримують її територіальну цілісність і суверенітет

Угорці поділяють біль України та непохитно підтримують її територіальну цілісність і суверенітет, заявив президент Угорщини Янош Адер.

"Нас, угорців, часто називають нацією свободи, тому що протягом нашої тисячолітньої історії ми часто піддавалися випадкам, коли велика держава нав'язує нам свої правила. Саме це відбувалося з нами під час правління Османської імперії, Австро-Угорської імперії, і саме це сталося у 1956 році, коли угорці намагалися позбутися тих кайданів, які на них наклав радянський режим. Ми на власному досвіді переконалися, як зовнішні сили довільно перекреслюють, перекроюють кордони в Європі", - сказав Адер на установчому саміті "Кримської платформи" в Києві у понеділок.

Він зазначив, що угорці, які опинилися в складі меншин в інших державах, страждали протягом багатьох століть, тому що у них відібрали їхні школи, будинки, і застосовувалися всі засоби для того, щоб вони не могли вивчати власну мову.

"Ми можемо сказати, що знаємо напевно, чому анексія Криму - це така чутлива рана, незагойна рана для українців. Ми, угорці, поділяємо цю біль, і через нашу відданість ідеалам міжнародного права ми непохитно підтримуємо територіальну цілісність і суверенітет України", - зазначив Адер.

За його словами, Угорщина стоїть пліч-о-пліч з тими, хто вважає, що немає жодної альтернативи мирному врегулюванню конфлікту на сході України.

"Ми підтримуємо Україну на шляху до просування до вирішення цього конфлікту, і гадаю, що нам треба набагато більше терпимості та наполегливості, щоб у мирний спосіб вирішити питання Криму", - додав президент.

Адер також висловив сподівання на те, що Україна зможе забезпечити безпечне майбутнє для всіх своїх громадян і що угорці зможуть відчувати себе в Україні, як вдома.

"Для досягнення цієї мети ми залишаємося напоготові надати вам всю необхідну підтримку", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА