19:45 23.08.2021

Резніков: Ціна окупації Криму для РФ повинна бути неприйнятною

2 хв читати
Резніков: Ціна окупації Криму для РФ повинна бути неприйнятною

Ціна окупованого Кримського півострова для РФ повинна стати неприйнятною, і тоді будуть умови для зміни курсу російського керівництва, переконаний віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

"Це посилення санкцій проти Росії за окупацію і порушення прав, дотримання політики невизнання. Тут дуже важлива роль саме міжнародної спільноти, адже деокупація і реінтеграція Криму - це питання загальноєвропейського інтересу, європейської безпеки, і місія Кримської платформи - бути саме таким інструментом міжнародної консолідації, координації дій", - сказав Резніков на панельній дискусії в рамках саміту Кримської платформи в Києві в понеділок.

Віце-прем'єр розповів, що Україна пропонує реалізувати в українському законодавстві принципи ООН і застосувати до всіх тимчасово окупованих територій принципи відповідальності та амністії, консолідації угод.

Також, за його словами, уряд підтримує ідею ухвалення закону про захист політв'язнів.

"Щоб у майбутньому гарантувати право на справедливість і правосуддя, ми створюємо спеціальну установу - Український національний центр розвитку миру. Серед його завдань - накопичувати докази порушення прав людини, і цей центр офіційно запрацює вже цього року", - сказала Резніков.

Крім того, він зазначив, що в зв'язку з впливом російської пропаганди в Херсонській області Україна розпочала новий проект, мета якого забезпечити в кожному будинку в зоні ризику, тобто уздовж адміністративного кордону з Кримом, доступ до широкосмугового інтернету і українського телебачення.

"Міністерство цифрової трансформації, наші партнери, вже прокладають магістральні лінії, а далі залишається так звана "остання миля" кабелю в кожен будинок, і це завдання наше на наступний рік", - зазначив Резніков.

Віце-прем'єр також розповів, що найближчим часом на рівні уряду планується затвердити абетку кримськотатарської мови на основі латинської графіки і стратегію розвитку цієї мови. "Представники корінного народу очікували цього 30 років", - зазначив він.

Також, за словами Резнікова, Україна працює над спрощенням процедури отримання першого українського паспорта для дітей з тимчасово окупованих територій, яким виповнюється 14 років.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА