07:17 24.08.2021

"Запоріжсталь" встановила національний прапор України на найвищій точці над р. Дніпро, в Черкаській області відкрили арт-об'єкт "Серце України"

3 хв читати
"Запоріжсталь" встановила національний прапор України на найвищій точці над р. Дніпро, в Черкаській області відкрили арт-об'єкт "Серце України"

До Дня Державного прапора і на честь 30-річчя Незалежності України комбінат "Запоріжсталь" групи "Метінвест" встановив національний прапор на вантовому мосту в Запоріжжі, який будується в рамках програми "Велике будівництво".

Відповідно до прес-релізу компанії в понеділок, величезний стяг розташований на пілоні моста на найвищій точці над р. Дніпро - 95 м від поверхні води.

"До 30-го Дня Незалежності України металургам "Запоріжсталі" хотілося піднести місту особливий подарунок. Ми встановили величезний державний прапор на головний пілон вантового мосту посеред Дніпра, який видно з багатьох точок міста, що уособлює нашу підтримку країни в будівництві та зміцненні сильної незалежної України", - зазначив генеральний директор "Запоріжсталі" Олександр Мироненко, якого цитує прес-служба.

До головних державних свят проектно-конструкторське бюро комбінату "Запоріжсталь" розробило спеціальний проект з установки прапора України на пілон вантового мосту, який будується. Спеціально для установки був пошитий прапор розміром 41х27 м. З огляду на особливі вітрові навантаження, які відчувають конструкції над річкою, на всій площі прапора прошиті спеціальні стропи і зроблені повітряні клапани, щоб знизити парусність і зберегти його цілісність.

Спільно з будівельною компанією "Onur" і групою монтажників-висотників компанії "Промальпінізм", полотно прапора загальною площею 1100 кв.м, закріплене на спеціальній монтажній металевій балці, підняли на пілон і надійно закріпили. Включно з підготовчим етапом, монтаж унікальної конструкції тривав близько трьох днів.

Також традиційно до свята гендиректор комбінату підняв державний прапор на найвищій точці "Запоріжсталі" – колошнику доменної печі №3 на висоті 85м. Оновлені державні прапори на всіх адміністративних будівлях підприємства, додатково встановлені національні прапори на головних пішохідних прохідних підприємства.

В іншому прес-релізі групи повідомляється, що в Черкаській області у понеділок відкрили арт-об'єкт "Серце України", виконаний зі сталі "Метінвесту", напередодні 30-ї річниці Незалежності країни.

Комплекс розташовано в географічному центрі України - селі Мар'янівці Звенигородського району. Донедавна про місце розташування центру країни інформував лише пам'ятний знак.

Арт-об'єкт складається з 25 пар крил, які символізують усі області України і республіку Крим. Білі сталеві крила прикрашені характерними для кожної області орнаментами. У центрі комплексу під склом розташована скульптура серця. Композицію доповнює 52-метровий флагшток із найбільшим у Черкаській області прапором України. Площа комплексу - майже 5 тис. кв. м, висота - понад 5м.

"Серце України" створено за принципами безбар'єрного середовища: тут передбачені пандус, тактильна навігація, аудіогід, модель комплексу для людей з вадами слуху людей.

Для будівництва арт-об'єкту "Метінвест" поставив понад 66 тис. тонн сталі вартістю 2,8 млн грн., гарячекатаний лист, труби, куточки і швелери зроблені на маріупольських підприємствах групи - ММК ім. Ілліча і "Азовсталі".

Президент України Володимир Зеленський під час церемонії відкриття об'єкта зазначив, що "Сьогодні у нас з вами велике сімейне свято - день символу нашої великої батьківщини, день синьо-жовтого прапора, День Державного Прапора України. В 30-ту річницю відновлення нашої незалежності ми піднімемо його саме тут, в географічному центрі України. Саме тут б'ється серце, серце України. Це арт-об'єкт, навколо якого розташовано 25 сталевих крил, які символізують наші 24 області і наш Крим".

Зі свого боку гендиректор групи "Метінвест" Юрій Риженков додав, що сталеве "Серце України" розташоване в самому центрі країни і зроблено з українського металу.

"І це наш привід для гордості. Ми переконані, що попереду кожного з нас чекає ще багато приводів пишатися українським, адже металургія і вся промисловість працюють для процвітання і розвитку країни. Група "Метінвест" створена на екваторі Незалежності України, і щодня, упродовж усіх 15 років роботи ми справами доводимо справедливість цих слів. І ми продовжимо це робити, тому що віримо в Україну і українців", - наголосив топ-менеджер.

Голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Скічко сказав, що в області хотіли створити до 30-річчя нашої України щось особливе. "Ми повинні не тільки пам'ятати минуле, а й створювати сьогодення. Тому ми вирішили створити унікальний арт-об'єкт: символічно об'єднати всю Україну в одному місці сили".

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА