08:05 24.08.2021

Таліби обіцяють не пустити терористів з "Аль-Каїди" в Афганістан

2 хв читати
Таліби обіцяють не пустити терористів з "Аль-Каїди" в Афганістан

У русі "Талібан" заявили, що не дозволять терористичному угрупованню "Аль-Каїда" використовувати підконтрольну талібам територію в Афганістані, повідомила в понеділок газета The Washington Post з посиланням на представника політофісу "Талібану" Мохаммеда Наїма.

"Почнемо з того, що вони (бойовики "Аль-Каїди"- ІФ) в Афганістані відсутні", - заявив він саудівському телебаченню.

"Як багато разів я говорив, ми не дозволимо будь-кому використовувати землі Афганістану проти безпеки інших країн. Нікому, нікому, нікому з будь-якої країни", - сказав він у відповідь на питання, чи будуть таліби захищати бойовиків "Аль-Каїди".

За його словами, "Талібан" не підтримує зв'язків з "Аль-Каїдою", хоча між членами двох структур можуть бути "родинні зв'язки".

Він також не вважає суттєвими привітання з боку сил, які симпатизують "Аль-Каїді, на адресу "Талібану" після захоплення рухом майже всього Афганістану. Крім того, Наїм спростував інформацію, що за безпеку Кабула тепер несе відповідальність один із лідерів "Талібану" Халіл Хаккані, якого США розшукує за зв'язки з "Аль-Каїдою".

Тим часом, нагадує The Washington Post, у доповіді ООН від червня зазначається, що "Талібан" і "Аль-Каїда" не припинили стосунки. За інформацією ООН, "Аль-Каїда" була присутня мінімум у 15 провінціях Афганістану і мала у своєму розпорядженні від декількох десятків до 500 бойовиків.

Раніше стало відомо, що з перемогою "Талібан" привітали угруповання "Аль-Каїда на Аравійському півострові", "Хаят Тахрір Аш-Шам" і "Ісламський рух Східного Туркестану".

Також раніше шотландське видання британської газети Sun повідомляло з посиланням на доповідь Управління Генерального інспектора Пентагону, що лідери талібів запропонували "Аль-Каїді" використовувати територію Афганістану як безпечний притулок, і що вони мають намір утворити в країні "колиску джихаду".

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку в районах Лук'янців і Вовчанська ЗСУ перемістилися на більш вигідні позиції, бої тривають - Генштаб

У Києві на вул. Антоновича частково відновлено рух транспорту після пошкодження тепломагістралі - КМДА

Кулеба провів зустріч із міністрами опозиційного уряду Лейбористської партії Великої Британії

Аварійні відключення світла населенню пов'язані зі значним зростанням споживання - голова "Укренерго"

Кулеба і Блінкен провели перший раунд переговорів у Києві в піцерії "Veterano Pizza"

Умєров в Анкарі обговорив із турецьким колегою співпрацю у сфері оборони, ситуацію на фронті та регіоні Чорного моря

Аварійні відключення світла застосовуватимуться в Україні з 21:00 до 24:00 вівторка

Захист України від корупції має бути таким же сильним, як і її військова оборона

В УКРАЇНІ АВАРІЙНІ ВІДКЛЮЧЕННЯ СВІТЛА ЧЕРЕЗ ДЕФІЦИТ - ОБЛЕНЕРГО

Блінкен: Майбутня двостороння угода у сфері безпеки з Україною передбачає підтримку оборони та безпеки за низкою найважливіших напрямів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА