12:14 28.08.2021

СБУ ліквідувала ботоферму: на замовлення РФ "Кримську платформу" критикували з 15 тис. акаунтів

1 хв читати

Кіберспеціалісти Служби безпеки України (СБУ) викрили зловмисників у Києві, які через соцмережі поширювали антиукраїнські гасла та дезінформацію про результати проведення "Кримської платформи".

"Для поширення викривлених фактів і відвертої дезінформації вони адміністрували понад 15 тис. анонімних акаунтів. Свої дописи публікували від імені "пересічних громадян", - повідомив прес-центр СБУ.

Встановлено, що серед організаторів протиправної діяльності - четверо жителів Києва. Для здійснення інформаційно-підривних операцій вони переобладнали приміщення одного з офісів у центральному районі столиці.

"Гроші за "публікації" зловмисники отримували з території РФ через заборонені в Україні електронні платіжні системи", - зазначається в повідомленні.

Під час обшуків у приміщеннях ботоферми правоохоронці виявили 300 модемів для доступу в інтернет, кілька тисяч сім-карток різних операторів мобільного зв'язку, десятки мобільних терміналів і комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження за ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності осіб, причетних до нього.

Заходи із викриття і блокування незаконної діяльності здійснювали співробітники Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА