11:52 31.08.2021

Із 1 вересня Україна забороняє в'їзд автомобілів із Придністров'я, які не мають номерних знаків узгодженого або нейтрального зразка

2 хв читати
Із 1 вересня Україна забороняє в'їзд автомобілів із Придністров'я, які не мають номерних знаків узгодженого або нейтрального зразка

- Україна з 1 вересня припиняє допуск до участі в міжнародному дорожньому русі автомобілів із Придністровського регіону Республіки Молдова, які не мають номерних знаків узгодженого або нейтрального зразка, повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України у вівторок.

"Автомобілям із Придністровського регіону Молдови без узгоджених чи нейтральних номерів забороняється рух в Україні", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що, відповідно до доручення Кабінету Міністрів та ноти Міністерства закордонних справ України, з 1 вересня до участі в міжнародному русі допускатимуться лише ті транспортні засоби з Придністровського регіону Республіки Молдова, які матимуть реєстраційні номерні знаки узгодженого зразка і т. зв. нейтральні номери, разом із іншими транспортними засобами, зареєстрованими відповідно до законодавства Республіки Молдова.

"Щодо транспортних засобів із Придністровського регіону Республіки Молдова з іншими реєстраційними номерами діятиме заборона руху через державний кордон для в'їзду до України та/або транзитного переміщення територією України механічних транспортних засобів", - повідомляють прикордонники.

Вони уточнюють, що ДПСУ уточнила всі питання взаємодії з підрозділами Державної митної служби України щодо порядку відмови в пропуску зазначених транспортних засобів та підрозділами Національної поліції України щодо порядку дій у разі виявлення таких транспортних засобів у межах контрольованих прикордонних районів.

"Про ці зміни за лінією прикордонно-представницького апарату інформація була доведена молдавській стороні", - наголошують у Держприкордонслужбі.

Там уточнюють, що порядок здійснення обліку, реєстрації та декларування транспортних засобів, що переміщуються через державний кордон, регулюється митним законодавством України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА