12:46 01.09.2021

Імама кримської Строгонівки помістили в камеру з психічно нездоровим, Денісова звернулася до російського омбудсмена

2 хв читати
Імама кримської Строгонівки помістили в камеру з психічно нездоровим, Денісова звернулася до російського омбудсмена

Уповноважений Верховної Ради Людмила Денісова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову терміново вжити заходів із відновлення прав затриманого в Криму громадянина України Раїфа Февзієва, зокрема, забезпечити його належними умовами тримання відповідно до міжнародних стандартів, оскільки його помістили в одну камеру слідчого ізолятора з особою з психічними розладами.

"Кримського татарина, релігійного діяча Раїфа Февзієва, незаконно заарештованого після масових обшуків 17 серпня 2021 року в тимчасово окупованому Криму, утримують в СІЗО м. Сімферополя у нелюдських умовах та під постійним відеонаглядом. У камері площею 11 квадратних метрів перебуває 8 осіб, за наявності лише 6 спальних місць. Серед утримуваних - особа з психічними розладами, що становить загрозу життю Раїфа Февзієва та інших його співкамерників", - написала Денісова у Telegram-каналі в середу.

За її словами, через відсутність належної системи вентиляції, в приміщенні СІЗО постійна вологість і пліснява на стінах.

"Такі умови тримання та бездіяльність керівництва СІЗО порушують права Раїфа Февзієва на життя, належні умови утримання та на повагу до приватного життя", - наголосила Денісова.

Як повідомлялося, вранці 17 серпня після проведення обшуків у Сімферопольському, Бахчисарайському, Балаклавському і Нахімовському районах у тимчасово окупованому Криму були затримані ще п'ятеро кримських татар, зокрема імам селища Строгонівки Раїф Февзієв, а також четверо активістів. Трьом із п'яти затриманих осіб обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій України у відповідь на це засудило чергові випадки незаконних затримань у тимчасово окупованому Криму. У відомстві розповіли, що під час обшуку в будинку Февзієва співробітники окупаційних "силових структур" підкинули літературу, яку тут же було вилучено як заборонену, також до Февзієва не допустили адвоката. Затриманому інкримінують "організацію діяльності організації Хізб ут-Тахрір" (ч.1 ст.205.5 КК РФ), його залишили під вартою до 12 жовтня 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА