21:09 04.09.2021

Денісова закликала міжнародну спільноту відреагувати на нові затримання кримських татар і посилити тиск на РФ

2 хв читати
Денісова закликала міжнародну спільноту відреагувати на нові затримання кримських татар і посилити тиск на РФ

Українська уповноважена з прав людини Людмила Денісова заявила, що дії правоохоронців в окупованому Криму із затримання кримських татар порушують презумпцію невинуватості і закликала міжнародну спільноту відреагувати на це.

"Своїми діями так звані "правоохоронці" порушили презумпцію невинуватості, права на свободу, особисту недоторканність та правову допомогу. Закликаю міжнародну спільноту застосувати всі можливі важелі впливу на країну-агресора, аби припинити репресії стосовно корінного населення", - сказано в повідомленні Денісової в Telegram-каналі.

Вона зазначила, що якщо Україна і міжнародні партнери не узгодять свої дії, то затриманих громадян України "вчергове зроблять "злочинцями" за сфабрикованими справами".

Денісова повідомила, що серед затриманих - двоє журналістів Кримської солідарності Айдер Кадиров та Нурі Абдурашитов, голова Центральної виборчої комісії Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедля і член Меджлісу кримськотатарського народу Леммар Юнусов, колишній політв'язень, фигурант "у справі Веджіє Кашка" Казим Аметов.

Вона зазначила, що громадяни вийшли на протест проти незаконних обшуків і затримань до будівель "Управління ФСБ по Республіці Крим і м. Сімферополь". У результаті чого затримано понад 50 осіб. "Їх заштовхали в автобуси, застосовуючи грубу силу, б’ючи по нирках, та відвезли до різних відділень поліції в тимчасово окупованому Криму, де їх допитують без доступу адвокатів", - наголосила Денісова.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський пов'язує нову хвилю затримань кримських татар у тимчасово окупованому Росією Криму з початком роботи "Кримської платформи".

Також постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич повідомив, що в Криму у першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова пройшли обшуки, його відвезли в невідомому напрямку.

Прокуратура АР Крим порушила кримінальне провадження в зв'язку з обшуками і незаконним затриманням силовиками РФ першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова.

Пізніше Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з черговим рейдом незаконних обшуків і затримань жителів різних районів тимчасово окупованого Криму 3 і 4 вересня.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА