19:01 06.09.2021

Зеленський обговорив із делегацією Конгресу США результати візиту до Вашингтону та ситуацію з безпекою на Донбасі

2 хв читати
Зеленський обговорив із делегацією Конгресу США результати візиту до Вашингтону та ситуацію з безпекою на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з делегацією Конгресу США, яка перебуває з візитом в Україні, повідомляє прес-служба глави держави.

"Представників Конгресу ознайомили з ключовими результатами візиту глави Української держави до США. У цьому контексті було високо відзначено домовленість щодо оновлення Хартії стратегічного партнерства між Україною та Сполученими Штатами й започаткування роботи оновленої Комісії стратегічного партнерства", - зазначено в повідомленні.

Окремо Зеленський відзначив важливість підтримки Конгресом США реалізації домовленостей, досягнутих під час візиту, насамперед про активізацію співпраці у сферах безпеки і оборони. Він наголосив, що представлений у Вашингтоні План трансформації України відкриває можливості для розвитку нової якості партнерства у сфері економіки, інвестицій та секторального співробітництва.

Було зазначено, що значна частина цього плану присвячена "зеленій" трансформації і модернізації економіки України на принципах сталого розвитку та декарбонізації. Зеленський висловив сподівання на те, що американська сторона активно приєднається до реалізації цього плану.

Крім того, президент ознайомив членів Конгресу з ситуацією на сході України і вздовж українських кордонів. Також під час зустрічі відбулося відеовключення військового керівництва із зони проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі, зокрема із Авдіївки, Мар'їнки і Золотого.

Сторони обговорили ситуацію з безпекою в регіоні та розвиток подій у Білорусі. Зеленський відзначив наближення активної фази спільних навчань збройних сил Росії та Білорусі "Захід-2021", які є викликом для безпеки регіону.

Зеленський подякував за підтримку США у започаткуванні діяльності "Кримської платформи". Було наголошено, що внаслідок тимчасової російської окупації Криму зруйновано архітектуру безпеки в Чорноморсько-Азовському регіоні, розгорнуто масштабну мілітаризацію півострова, а свобода судноплавства опинилася під загрозою. Глава держави відзначив важливість підтримки з боку США у подоланні цих викликів, а також у зміцненні співпраці флотів причорноморських держав.

Особливу увагу під час зустрічі було приділено реалізації євроатлантичних прагнень України.

"Розраховуємо на підтримку США щодо майбутнього членства України в НАТО", - наголосив президент.

Глава делегації Конгресу США сенатор Ліндсі Грем, у свою чергу, високо оцінив взаємодію України та США в контексті останніх подій в Афганістані.

Зеленський подякував членам Конгресу США за чітке розуміння загроз безпеці, які становить реалізація проекту "Північний потік - 2".

"Кремль використовував і продовжує використовувати постачання газу як зброю. Санкційний тиск на "Північний потік – 2" має бути збережений", - зазначив президент.

Під час зустрічі також відбувся обмін думками щодо прогресу України у впровадженні ключових реформ і про подальшу підтримку процесу перетворень з боку США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА