07:53 07.09.2021

Міністри охорони здоров'я G20 мають намір сприяти вакцинації від COVID-19 40% населення світу до кінця року

2 хв читати
Міністри охорони здоров'я G20 мають намір сприяти вакцинації від COVID-19 40% населення світу до кінця року

Глави міністерств охорони здоров'я країн G20 за підсумками саміту в Римі заявили, що віддані меті до кінця 2021 року вакцинувати від коронавірусу COVID-19 як мінімум 40% населення світу.

"Спільно із ВООЗ ми підтримуємо мету - вакцинувати хоча б 40% населення світу до кінця 2021 року", - йдеться в декларації, опублікованій на сайті G20.

"На Глобальному саміті з питань охорони здоров'я ми підтверджуємо прихильність наших лідерів зміцненню місцевого і регіонального виробничого потенціалу, розвитку регіонального регулятивного потенціалу, а також просуванню мінімальних стандартів якості медичної продукції", - наголошується в документі.

Міністри охорони здоров'я G20 також наголосили на необхідності "ділитися дозами" вакцин від коронавірусу, щоб задовольнити потребу у вакцинах.

"Ми будемо працювати над активізацією своєчасного, рівного доступу в усьому світі до безпечних, доступних і ефективних вакцин від COVID-19, терапії і діагностики (коронавірусу - ІФ)", - наголошується в декларації.

Учасники зустрічі заявили, що для повноцінного функціонування Всесвітньої організації охорони здоров'я, всім країнам-учасницям організації необхідно забезпечити "адекватне і стійке фінансування" ВООЗ.

Глави міністерств охорони здоров'я G20 провели зустріч 5-6 вересня в Римі. Мета заходу полягала в тому, щоб "просунути міцне багатостороннє співробітництво, зокрема для закінчення пандемії COVID-19 і підтримки відновлення" після пандемії. Крім того, міністри визначили продовжити спільними зусиллями "сприяти кращому запобіганню, виявленню і реагуванню" на глобальні ризики для здоров'я і надзвичайні ситуації в сфері охорони здоров'я.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

Результати виборів президента РФ є нікчемними - ЦВК України

Арахамія: Кілька тисяч осіб захочуть умовно достроково звільнитися від відбування покарання для проходження військової служби

Шольц підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

З окупованих районів Херсонської області повернуто ще 11 дітей - обладміністрація

Посольство Італії в Україні відновило видачу декларацій відповідності українських документів про освіту

Троє людей загинули в ДТП за участю вантажівки на Київщині - поліція

Україна провела ще один раунд переговорів із Португалією про безпекову угоду

Окупанти обстріляли Нікопольський район понад 15 разів за день, пошкоджено 12 будинків, без жертв - обладміністрація

Нам важлива позиція Угорщини в питаннях миру та регіональної безпеки - Зеленський за підсумками розмови з Орбаном

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА