15:56 07.09.2021

Старший радник з енергобезпеки США Хохштайн цього тижня обговорить в Києві проблематику "Північного потоку 2" - Зеркаль

2 хв читати
Старший радник з енергобезпеки США Хохштайн цього тижня обговорить в Києві проблематику "Північного потоку 2" - Зеркаль

Старший радник з питань енергетичної безпеки держсекретаря США Амос Хохштайн цього тижня відвідає Київ для обговорення проблематики газопроводу "Північний потік 2", повідомила радник міністра енергетики України Лана Зеркаль.

"Наприкінці цього тижня ми продовжимо про це говорити у Києві, куди приїжджає Амос Хохштайн, робота якого спрямована на гарантування енергетичної безпеки у Європі та вирішення питань, пов'язаних з імплементацією досягнутої між президентом США і канцлером Німеччини домовленості", - сказала вона в ефірі "Україна 24".

Зеркаль нагадала, що Німеччина має сертифікувати оператора газопроводу 100-відсоткову "дочку" "Газпрому" Nord Stream 2 AG, а Європейська Комісія - підтвердити сертифікацію.

"До кінця сертифікації газопровід не може запрацювати, але ми вже зараз бачимо, що в планах Росії запустити газопровід, не очікуючи всіх рішень про сертифікацію", - сказала вона.

Водночас Зеркаль зазначила, що у президента США Джо Байдена є необхідний інструментарій і повноваження для накладення санкцій.

Радник глави Міненерго України акцентувала увагу, що переведення Європи на постачання газу з РФ тільки через підконтрольні "Газпрому" магістралі - ПП1, ПП2 і "Турецький потік" значно погіршить енергобезпеку європейських країн.

Як повідомлялося, на початку серпня держсекретар США Ентоні Блінкен під час призначення Хохштайна зазначав, що він курируватиме тему "Північного потоку 2".

Nord Stream 2 AG у понеділок повідомив, що на будівництво другої нитки ПП2 було зварено останню секцію труби. Наступним кроком стане здійснення стикування. Потім будуть проведені пусконалагоджувальні роботи другою ниткою, щоб ввести газопровід в експлуатацію до завершення поточного року.

Морський газопровід "Північний потік-2" потужністю 55 млрд куб. м газу на рік пролягає від компресорної станції "Слов'янська" в Кінгісеппському районі Ленінградської області до балтійського узбережжя Німеччини. Загальна протяжність магістралі двома нитками – 2 460 км. Укладення першої з них завершилося на початку червня.

"Газпром" добудовує "Північний потік 2" власними силами, оскільки через накладені США санкції його швейцарський підрядник зупинив роботу з укладання труби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА