12:34 08.09.2021

Депутати пропонують Раді ухвалити заяву про незаконне затримання Росією першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу

2 хв читати
Депутати пропонують Раді ухвалити заяву про незаконне затримання Росією першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу

Група народних депутатів пропонує парламенту ухвалити заяву про незаконне затримання державою-агресором - Російською Федерацією першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова та інших кримських татар на тимчасово окупованій території Криму.

Відповідний проект постанови №6007 зареєстровано в парламенті в середу, повідомляє сайт Верховної Ради.

Авторами документа є депутати з фракцій "Європейська солідарність", "Голос", "Слуга народу".

Текст проекту постанови на сайті поки що не оприлюднено.

Пізніше прес-служба "Голосу" повідомила, що в зареєстрованому проекті постанови йдеться, зокрема, що парламентарії засуджують вчинені 3 та 4 вересня 2021 року незаконні обшуки, викрадення та арешти кримських татар - представників корінного народу Криму.

"Разом з Мустафою Джемілєвим та Ахтемом Чийгозом, а також більш як 30 колегами з парламенту зареєстрували проект постанови із заявою про незаконне затримання кримських татар у тимчасово окупованому Криму. Окупаційна влада в Криму знову посилює репресії щодо громадян України, а найбільше - проти кримських татар. Ми пов'язуємо це з підтримкою "Кримської платформи". Росія своїми репресіями намагається помститися кримським татарам за підтримку України, а також залякує наших людей і змушує їх мовчати", - сказав народний депутат фракції "Голос" Рустем Умєров.

Депутати вимагають від Росії негайно звільнити Ельдара Одаманова, Азіза Ахтемова, Асана Ахтемова, Шевкета Усеїнова, Нарімана Джелялова та інших затриманих представників кримськотатарського народу й припинити політичні переслідування проти кримських татар.

Раді також пропонується звернутися до національних урядів і парламентів іноземних держав, міжнародних організацій та їхніх парламентських асамблей із закликом засудити нову хвилю репресій.

Повний текст матеріалу доступний у стрічці новин за підпискою

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА