16:19 08.09.2021

Радуцький: Мені подобається ідея МОЗ дозволяти у "помаранчевій" зоні працювати ТРЦ із 80% вакцинованого персоналу

2 хв читати
Радуцький: Мені подобається ідея МОЗ дозволяти у "помаранчевій" зоні працювати ТРЦ із 80% вакцинованого персоналу

Пропозицію Міністерства охорони здоров'я в разі посилення карантинних обмежень через COVID-19 дозволяти працювати торговельно-розважальним центрам, у яких вакциновані 80% персоналу, підтримав голова парламентського комітету здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

"Що стосується пропозиції уряду та Міністерства охорони здоров'я розробити нову постанову, де дозволити, наприклад, навіть у "помаранчевій" зоні працювати ТРЦ за умови, що 80% персоналу вакциновані, і відвідувачі повинні мати сертифікат вакцинації, то я особисто таку ідею підтримую", - сказав він журналістам у середу в кулуарах Верховної Ради.

Крім того, такий захід дасть змогу популяризувати вакцинацію проти COVID-19 і підтримає вакцинованих громадян, вважає Радуцький.

"Чому ми маємо обмежувати людей, які все зробили для того, щоб в країні не було епідемії, які вакциновані? Ця пропозиція від МОЗ мені подобається", - сказав він.

Радуцький також зазначив, що рішення про переведення освітніх закладів в режим онлайн ухвалюватимуть на місцевому рівні.

"За умови, що 80% складу вчителів вакциновані, уряд дозволить цим закладам працювати навіть у режимі "жовтої" зони. Тому на сьогодні все залежить не від центральної влади, а від місцевої влади та особисто від звичайних людей", - сказав він.

При цьому Радуцький наголосив, що уряд виконав свої зобов'язання з підготовки до нового сезону COVID-19, зокрема, забезпечив киснем лікарні, визначені під COVID-19, а також можливість видачі кисневих концентраторів додому.

"На сьогодні закуповується в достатній кількості обладнання для того, щоб, наприклад, концентратори видавати людям додому на рівні сімейних лікарів, якщо це не важкий стан, щоб вони могли отримувати кисневу терапію при ускладненнях COVID-19 удома в амбулаторних умовах", - сказав він.

Радуцький висловив упевненість, що система охорони здоров'я України витримає навіть за умови 70 тис. нових випадків COVID-19 на добу, проте захворюваність на рівні 80-100 тис. нових випадків на добу "система просто фізично не може витримати".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА