07:11 10.09.2021

Таліби здійснюють етнічні чистки в провінції Панджшер, вигнані тисячі людей

2 хв читати
Таліби здійснюють етнічні чистки в провінції Панджшер, вигнані тисячі людей

Представник "Фронту національного опору Афганістану" Алі Назарі заявив, що представники руху "Талібан" ведуть етнічні чистки в провінції Панджшер і закликав міжнародну спільноту втрутитися.

"Таліби вигнали тисячі людей з Панджшера. Вони роблять етнічні чистки, і світ все ще спостерігає і ігнорує цю ситуацію", - написав Назарі в Twitter.

"Ми настійно закликаємо міжнародну спільноту припинити ці військові злочини", - додав він.

Раніше про масові страти і зачистки у Панджшері повідомляв афганський журналіст, який займав пост заступника губернатора провінції Кабір Васик.

"Таліби без причини розстрілюють мирних жителів, включно з дітьми, що є військовим злочином і злочином проти людяності. Вони обшукують будинки впливових жителів, старост селищ, мулл і адвокатів, чинять сильний психологічний тиск на населення, постійно звучать погрози вбивств і арештів", - розповів Васик Aamaj News.

У понеділок представники "Талібану" заявили про встановлення контролю над усією країною після захоплення долини Панджшер, в якій знаходився Фронт національного опору, що протистоїть талібам. Представники фронту опору стверджують, що все ще перебувають у цій долині.

Командує Фронтом національного опору Ахмад Масуд - син Ахмад Шаха Масуда.

Провінція Панджшер, розташована в 70 км на північ від Кабула, має стратегічне значення, оскільки через неї проходять перевали, що з'єднують південь і північ Афганістану. Особливості місцевості провінції і розташованої в ній однойменної ущелини добре підходять для ведення партизанської війни.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА