13:36 10.09.2021

Євросоюз передав Нацполіції України службові автомобілі та обладнання на EUR3,4 млн

2 хв читати
Євросоюз передав Нацполіції України службові автомобілі та обладнання на EUR3,4 млн

У п'ятницю, 10 вересня, на Софійській площі у Києві відбулася передача Національній поліції України техніки загальною вартістю EUR3,4 млн, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

"18 патрульних автомобілів, 40 автомобілів для підрозділів забезпечення громадської безпеки та порядку, дев'ять дефібриляторів, сучасні сервери та системи зберігання даних, а також костюм вибухотехніка та супутнє обладнання Нацполіція отримала в рамках програми "ПРАВО-Поліція", - зазначено в повідомленні.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський подякував колегам із Європейського Союзу за готовність до співпраці та надану техніку.

"За кожним автомобілем, обладунком я бачу врятовані життя та підвищений рівень безпеки українців. Це конкретний предметний внесок ЄС у безпеку України. Євросоюз надає моделі побудови правопорядку в сучасній Україні, і ті моделі, які працюють, ми використовуватимемо. Це "скандинавська модель" побудови правопорядку на громадських заходах, це підхід community policing, адже основним показником є рівень довіри громадян до поліції", - зазначив Монастирський.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко, у свою чергу, зазначив, що багаторічна плідна співпраця МВС та Нацполіції з партнерами триває.

"Для кожного поліцейського це не просто автомобілі та оснащення, це безпека наших громадян. Щодня правоохоронці виконують надскладні завдання. Лише за минулий рік підрозділ вибухотехніків Нацполіції у Донецькій області отримав понад 560 викликів і знешкодив понад 40 тис. вибухонебезпечних предметів - це понад дві тонни вибухових речовин", - наголосив він.

Патрульні автомобілі використовуватимуться в дев'яти областях України - в Кіровоградській, Львівській, Харківській, Одеській, Київській, Вінницькій, Чернівецькій, Полтавській та Хмельницькій.

Костюм вибухотехніка та гідродинамічні руйнівники призначені для використання вибухотехніками в Донецькій області для розмінування та знешкодження вибухонебезпечних пристроїв, таких як міни, бомби та саморобні вибухові пристрої, із урахуванням безпеки поліцейських та населення.

Завдяки сучасним серверам та системам зберігання даних поліція України ефективніше координуватиме свою діяльність з Інтерполом та Європолом у сфері протидії організованій і транскордонній злочинності.

Посол ЄС Матті Маасікас сказав, що Європейський Союз сподівається на плідну співпрацю з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським та його командою. "Наша спільна ціль залишається тією самою. Європейський Союз і партнери продовжують підтримувати становлення більш підзвітної, прозорої та ефективної системи правоохоронних органів, яка служитиме всім громадянам України", - зазначив він.

Повний текст матеріалу доступний у стрічці новин за підпискою

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА