18:54 10.09.2021

Разумков направив законопроект про олігархів до Венеціанської комісії

2 хв читати
Разумков направив законопроект про олігархів до Венеціанської комісії

Спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков направив законопроект №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" по висновок в Європейську комісію "За демократію через право" (Венеціанську комісію).

"З огляду на пропозиції уповноваженого Верховної Ради України з прав людини як суб'єкта, який відповідно до статті 101 Конституції України здійснює парламентський контроль за додержанням конституційних прав і свобод людини та громадянина, і звернення чотирьох опозиційних депутатських фракцій у Верховній Раді України, хотів би звернутися до вас з проханням сприяти отриманню від комісії експертного висновку стосовно зазначеного законопроекту", - йдеться в листі Разумкова до голови комісії Джанні Букіккіо, текст якого має в своєму розпорядженні агентство "Інтерфакс-Україна".

У своєму проханні голова українського парламенту посилається на позицію уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової.

"До мене надійшов лист від уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, в якому надано застереження щодо можливого порушення прав людини в результаті ухвалення цього законопроекту як закону України, а також висловлено пропозицію направити зазначений законопроект для отримання висновку Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанської комісії). Аналогічну позицію щодо цього законопроекту висловили всі опозиційні депутатські фракції українського парламенту", - наголосив спікер.

Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла за основу законопроект №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" на позачерговому засіданні 1 липня 275 голосами.

2 вересня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до спікера парламенту Дмитра Разумкова з офіційним листом, в якому відзначила невідповідність Конституції України законопроекту №5599 і запропонувала направити його в Європейську комісію "За демократію через право" (Венеціанську комісію).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА