07:39 11.09.2021

Обвинувачення першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Джелялова перекваліфікували з пособництва на участь у скоєнні диверсії

3 хв читати
Обвинувачення першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Джелялова перекваліфікували з пособництва на участь у скоєнні диверсії

У тимчасово окупованому Росією Криму першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова обвинувачують в участі у вчиненні диверсії. Раніше незаконно ув'язнений був обвинувачений у пособництві у скоєнні диверсії, повідомив адвокат Микола Полозов.

"Сьогодні в ході слідчих дій в УФСБ по РК і Севастополю Наріману Джелялову було висунуто звинувачення в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.281 КК РФ, тобто в скоєнні диверсії. Таким чином, слідство ФСБ перекваліфіковувало інкриміноване Наріману діяння з пособництва в скоєнні диверсії на повноцінну участь у скоєнні диверсії, чим посилило обвинувачення", - написав Полозов на своїй сторінці в Facebook у п'ятницю.

Крім того він зазначив, що в рамках слідчих дій, після пред'явлення обвинувачення був здійснений допит обвинуваченого.

"Наріман Джелялов скористався правом обвинуваченого не свідчити", - наголосив адвокат.

Також, слідство ознайомило Джелялова і його захисників Еміне Авамілєву і Полозова з постановами про призначення низки експертиз, а також із деякими вже готовими висновками експертів. "Загалом на поточний момент призначено 12 експертиз, деякі з яких вже проведені", - уточнив адвокат.

Також він додав, що слідство зажадало відібрати підписку про нерозголошення з захисників Джелялова.

"З огляду на негативний прецедент з нашим колегою адвокатом Іваном Павловим, захист заявив про необхідність конкретизації слідством відомостей, що становлять таємницю слідства, що було слідством задоволено", - написав він.

За словами Полозова, захисники Джелялова не мають права розголошувати наступні відомості: свідчення осіб, які стали відомими в ході провадження слідчих дій і оперативно-розшукових заходів, за винятком свідчень Джелялова Н.Е., а також суті і висновків експертних досліджень, вироблених у кримінальній справі, публікації висновків експертів і даних учасників досудового провадження.

"До початку слідчих дій нам надали можливість поговорити з Наріманом наодинці. Він повідомив, що його утримують у СІЗО Сімферополя в двомісній камері з ще одним сусідом по камері - фігурантом справи щодо свідків Єгови. Стан здоров'я Нарімана Джелялова задовільний, моральний настрій позитивний. Умови утримання і відносини персоналу СІЗО задовільні", - йдеться в повідомленні.

Разом із тим Полозов зазначив, що негативними моментами в СІЗО є відсутність холодильника, що ускладнює зберігання продуктів харчування і вікно, яке повністю не зачиняється, що з пониженням температури може стати проблемою.

"Наріман просив передати всім, що він дякує за підтримку і небайдужість і просить не забувати про Асана і Азіза, що є фігурантами цієї справи, а також не забувати про всіх політв'язнів", - резюмував Полозов.

Як повідомлялося, 10 вересня Верховна Рада засудила обшуки, викрадення і арешти кримських татар Росією в тимчасово окупованому Криму.

Відповідну заяву про незаконне затримання першого заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова і інших представників корінного кримськотатарського народу Криму на тимчасово окупованій території Автономної республіки Крим державою-агресором Російською Федерацією (постанова №6007) підтримали 293 народні депутати.

Український парламент закликав національні уряди і парламенти іноземних держав, міжнародні організації та їх парламентські асамблеї засудити нову хвилю репресій Російської Федерації проти корінного кримськотатарського народу в тимчасово окупованому Криму, і застосувати обмежувальні заходи проти всіх причетних до організації, управління і виконання цих злочинів.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до міста Синельникового

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА