11:38 16.09.2021

Україна працює над організацією візиту прем'єрів України, Грузії та Молдови до Брюсселя

1 хв читати
Україна працює над організацією візиту прем'єрів України, Грузії та Молдови до Брюсселя

Україна працює над організацією спільного візиту прем'єр-міністрів країн Асоційованого тріо (України, Грузії та Молдови) до Брюсселя, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"У рамках Асоційованого тріо, ще одного формату, створеного Україною, наша держава разом з Грузією та Молдовою готується до шостого саміту Східного партнерства 15 грудня. Ми також працюємо над тим, щоб три прем'єр-міністри країн Асоційованого тріо відвідали Брюссель разом. Я переконаний, що це нам вдасться зробити", - сказав Кулеба на онлайн-брифінгу в четвер.

Окрім того, міністр повідомив, що у жовтні Україну має відвідати міністр закордонних справ Туреччини. "Розвивається і Квадрига України й Туреччини. У жовтні Україну відвідає мій турецький колега і друг Мевлют Чавушоглу. З ним ми узгоджуватимемо подальші плани роботи Квадриги і конкретні проекти, які буде реалізовано під егідою цього формату", - пояснив він.

Кулеба також нагадав, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів нещодавно зустріч із польським колегою Матеушем Моравецьким.

"Ми тепер працюватимемо над організацією зустрічі глав урядів країн Люблінського трикутника", - зазначив глава українського зовнішньополітичного відомства.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА