09:33 17.09.2021

В. о. директора ДБР Сухачов: Не поспішав би стверджувати про виключення версії навмисного вбивства судді Писанця

2 хв читати
В. о. директора ДБР Сухачов: Не поспішав би стверджувати про виключення версії навмисного вбивства судді Писанця

Слідство перевіряє всі можливі версії смерті судді Печерського районного суду Києва Віталія Писанця, зазначає в. о. директора Державного бюро розслідувань (ДБР) Олексій Сухачов.

"Зареєстровано кримінальне провадження за статтею "умисне вбивство". Ми провели невідкладні слідчі дії та провели слідчий експеримент за участю осіб, які перебували безпосередньо на місці події у той час, коли це сталося", - розповів Сухачов в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він повідомив, що вже проведено судово-медичну експертизу, призначено ще декілька експертиз, за результатами яких відпрацьовуватимуть слідчі версії.

"Усі учасники події перебувають у комунікації зі слідчими, тобто через дуже короткий проміжок часу ми поставимо крапку в цьому провадженні", - наголосив Сухачов.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи означає це перевірку всіх обставин, щоб виключити умисне вбивство, в. о. директора ДБР сказав: "Будуть перевірені всі можливі версії слідства. Про виключення версії навмисного вбивства я наразі не поспішав би стверджувати".

При цьому Сухачов додав: "Якщо будуть отримані вагомі докази для підтвердження тієї чи іншої версії та виникне відповідна потреба - обговорюватимемо зміну кваліфікації".

Як повідомлялося, суддю Печерського районного суду міста Києва Віталія Писанця знайшли мертвим у селі Погреби. За фактом смерті судді правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в м. Києві.

Віталій Писанець був суддею Свердловського міськсуду Луганської області з 1998-го до 2011 року, а з 2011-го до 2015 року працював головою зазначеного суду. У 2015 році указом президента України Писанець був переведений до Печерського райсуду Києва. У столичному суді Писанець, зокрема, був слідчим суддею справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Офіс Генерального прокурора України взяв під контроль перебіг розслідування смерті судді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА