10:06 20.09.2021

Затримано екс-чиновника ГУ МВС України в Києві, який переховувався від суду у "справах Майдану"

1 хв читати
Затримано екс-чиновника ГУ МВС України в Києві, який переховувався від суду у "справах Майдану"

Правоохоронці затримали в Херсонській області колишнього співробітника керівного складу управління громадської безпеки Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Києві, який переховувався від органів слідства та суду після повідомлення йому про підозру на початку вересня й був оголошений в розшук.

Як повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора в понеділок, у лютому 2014 підозрюваний, "виконуючи явно злочинний наказ керівництва ГУМВС України в м. Києві та перевищуючи владу, задля перешкоджання масовому руху мітингувальників з майдану Незалежності до Верховної Ради України для публічного висловлення підтримки голосування народними депутатами за повернення до Конституції України 2004 року, що передбачала обмеження повноважень президента, а також для залякування населення та здійснення впливу на прийняття рішень об’єднаннями громадян організував терористичний акт та вбивство мітингувальників".

Унаслідок таких дій підозрюваного заподіяно тяжкі наслідки, зокрема вбивство трьох людей, спричинення тяжких тілесних ушкоджень 14 особам і тілесних ушкоджень середньої тяжкості 59 особам.

Екс-правоохоронцеві інкримінується організація, на виконання явно злочинного наказу, терористичного акту, незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, умисних убивств та закінчених замахів на вбивства, заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень, а також перевищення влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА