09:50 22.09.2021

Зеленський та Ердоган у Нью-Йорку обговорили ЗВТ і військово-технічне співробітництво

1 хв читати
Зеленський та Ердоган у Нью-Йорку обговорили ЗВТ і військово-технічне співробітництво

Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту до США провів зустріч із президентом Туреччини Реджепом Ердоганом, обговорили питання військово-технічного співробітництва, вільної торгівлі та безпекову ситуацію в регіоні Чорного моря.

"Під час зустрічі з моїм другом Реджепом Ердоганом обговорили весь спектр співробітництва України і Туреччини - від зони вільної торгівлі до військово-технічної співпраці. Наші відносини стають дедалі конкретнішими та наповнюються практичними проектами", - написав Зеленський у Twitter у середу вранці.

Як повідомляє Офіс президента України на сайті, Зеленський подякував лідеру Туреччини за тверду позицію щодо невизнання анексії Криму Російською Федерацією, висловлену під час виступу на сесії Генасамблеї ООН. Також президент України подякував за підтримку "Кримської платформи".

Зазначено, що лідери країн приділили увагу питанню звільнення незаконно утримуваних кримських татар і розглянули питання підтримки стабільної безпекової ситуації в регіоні Чорного моря.

"Володимир Зеленський наголосив на стратегічному характері українсько-турецьких відносин та важливості нарощування темпів двосторонньої співпраці в політичній, торговельно-економічній, військово-технічній та гуманітарній сферах. Зокрема, було обговорено питання взаємодії у сфері енергетики в контексті диверсифікації енергоносіїв", - йдеться в повідомленні.

Президенти домовилися активізувати роботу щодо завершення процесу укладення Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Туреччиною.

Крім того, Ердоган прийняв запрошення відвідати Україну для проведення 10-го засідання Ради стратегічного співробітництва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА