20:27 22.09.2021

Разумков про замах на Шефіра: Я не пов'язував би це з боротьбою проти олігархів

2 хв читати
Разумков про замах на Шефіра: Я не пов'язував би це з боротьбою проти олігархів

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає некоректними спроби пов'язувати обстріл автомобіля першого помічника президента України Сергія Шефіра з боротьбою команди глави держави проти олігархів.

"Деякі колеги передчасно намагаються розвішувати якісь ярлики. Це дуже погана тенденція, і точно вдаватися до неї не варто. А те, що це (замах на Шефіра - ІФ) можна розцінювати як тиск, на Офіс (президента - ІФ), на президента або безпосередньо на Сергія Нахмановича (Шефіра - ІФ) - точно... Я не пов'язував би це з боротьбою проти олігархів", - сказав Разумков в інтерв'ю телеканалу "Прямий" у середу.

Спікер наголосив, що напад на Шефіра є злочином і "не має значення, хто його скоїв: багата людина, бідна чи якісь злочинні елементи".

При цьому, за словами Разумкова, важливо, щоб правоохоронні органи та генеральний прокурор Ірина Венедіктова "максимально ефективно й професійно спрацювали та знайшли справді і виконавців, і замовників".

Як повідомлялося, о 10-й ранку в середу, 22 вересня, поблизу с. Лісники (Київська обл.) було обстріляно автомобіль першого помічника президента України Шефіра, дістав поранення водій. В автомобіль було випущено понад 10 куль. Постріли були здійснені з лісу з автоматичної зброї за напрямком руху автомобіля.

За словами голови Національної поліції України Ігоря Клименка, правоохоронці наразі розглядають три основних версії замаху: державна діяльність потерпілого, тиск на вище керівництво країни, дестабілізація політичної ситуації в нашій країні, зокрема розглядається версія за участю спецслужб іноземних країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

Генпрокурор: У результаті дій агресора загинуло понад 12 тис. мирних українців, серед них 543 дитини

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА