18:41 23.09.2021

Суд Лондона не має юрисдикції для розгляду справи ФГВФО проти Жеваго як екс-власника банку "Фінанси та кредит"

2 хв читати
Суд Лондона не має юрисдикції для розгляду справи ФГВФО проти Жеваго як екс-власника банку "Фінанси та кредит"

Високий суд Англії та Уельсу не має юрисдикції для розгляду справи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) проти екс-власника банку "Фінанси і кредит" Костянтина Жеваго, зазначено в рішенні суду, на яке посилається прес-служба фонду в повідомленні в четвер.

"На його (судді - ІФ) переконання, Англійський суд не має юрисдикції для розгляду цієї справи, оскільки бачить проблему в необхідності застосування українського законодавства, в якому він не є експертом", - пояснюється в повідомленні.

Водночас суддя дійшов висновку, що наведені під час слухань докази фонду й банку свідчать про наявність достатніх підстав для видачі наказу про всесвітній арешт активів акціонера банку.

"Ми за будь-яких умов продовжимо свою боротьбу за повернення виведених коштів і активів і в українських судах, і в судах іноземних юрисдикцій. Адже йдеться про мільярди гривень, які українці та держава втратили в цьому банку через застосовані схеми", - процитувала прес-служба заступника директора-розпорядника ФГВФО Віктора Новікова.

Прес-служба нагадала, що в лютому цього року ФГВФО ініціював позов про стягнення $582,5 млн із Костянтина Жеваго, трьох англійських компаній і одного громадянина Сполученого Королівства, задіяних в операціях із виведення коштів із банку. Слухання у справі відбувалися за рішенням суду в закритому режимі в липні 2021 року.

Як повідомлялося, акцептовані вимоги кредиторів неплатоспроможного банку "Фінанси та кредит" сягають 30 млрд грн.

Національний банк України 17 грудня 2015 року з пропозицією ФГВФО затвердив постанову №898 про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Банк "Фінанси та кредит", бенефіціаром якого був народний депутат Верховної Ради VIII скликання і виконавчий директор гірничорудної компанії Ferrexpo Костянтин Жеваго.

Банк "Фінанси та кредит" був заснований у 1990 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА