15:12 26.09.2021

Британський фрегат провів спостереження в Східно-Китайському морі за суднами, що порушували санкції проти КНДР

2 хв читати

 Фрегат Richmond ВМС Британії раніше у вересні зафіксував у Східно-Китайському морі дії суден різних країн, що порушували міжнародні санкції проти ядерної та ракетної програм КНДР, йдеться в оприлюдненому в неділю прес-релізі Міноборони Великої Британії.

"Корабель Richmond нещодавно провів операції в Східно-Китайському морі для підтримки санкцій ООН, спрямованих проти програми розробки зброї масового ураження і ракетної програми КНДР. Санкції, ухвалені в 2017 році, забороняють поставки пального і продуктів нафтопереробки в КНДР", - наголошується в документі.

Згідно з прес-релізом, фрегат, приписаний до авіаносної ударної групи ВМС Великої Британії на чолі з авіаносцем Queen Elizabeth, ідентифікував судна-порушники, зібрав відео- і фотоматеріали щодо порушень санкцій і передав їх потім в ООН. Також корабель провів розвідку за "іншими судами, що представляють інтерес".

"Амбіції Північної Кореї у сфері отримання зброї масового ураження дестабілізують регіон і становлять загрозу для всього світу. Ця найважливіша активність (фрегата - ІФ), в рамках розгортання авіаносної ударної групи в регіоні, підриває подібні амбіції", - цитують в заяві слова міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса.

Крім того, в прес-релізі нагадується, що в серпні авіаносна ударна група провела серію навчань із Японією, США і Південною Кореєю. Зазначається, що на знак "непохитної прихильності Індо-Тихоокеанському регіону" ВМС Британії нещодавно відправили в регіон два патрульних судна - Spey і Tamar - для забезпечення тут постійної військової присутності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА