07:53 27.09.2021

ВООЗ має намір відновити розслідування походження COVID-19

2 хв читати
ВООЗ має намір відновити розслідування походження COVID-19

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) планує відновити розслідування походження вірусу COVID-19, зібравши команду з 20 вчених для пошуку нових доказів, повідомляє The Wall Street Journal.

Новій групі вчених, названій науковою консультативною групою з походження нових патогенів, може бути доручено вивчити, чи з'явився COVID-19 у лабораторії, а також провести ширші дослідження майбутніх вірусних ризиків і зв'язків з поведінкою людини, заявили виданню офіційні особи ВООЗ.

Зазначається, що до команди вчених належать фахівці з лабораторної безпеки та біозахисту, а також експерти в сфері генетики і хвороб тварин.

Як повідомили в ВООЗ, нова ініціатива також допоможе прискорити розслідування походження COVID-19, яке ризикує затягтися, оскільки зразки крові ранніх жертв коронавірусу можуть стати непридатними для використання.

Нове дослідження буде проведено після того, як початкове розслідування ВООЗ, що містило відвідування китайського Уханю, де були зафіксовані перші випадки COVID-19 наприкінці 2019 року, показало, що даних, наданих китайськими вченими, недостатньо для відповіді на найважливіші питання щодо походження вірусу.

Офіційні особи США, зокрема, держсекретар Ентоні Блінкен, наполягали на тому, щоб генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус відновив розслідування походження COVID-19.

Тим часом офіційні особи КНР упродовж декількох місяців заявляли про те, що організація повинна вивчити інші країни, такі як Італія та США, щодо походження вірусу. Так, Пекін закликав міжнародну спільноту перевірити роботу лабораторії США на військовій базі в Форт-Детрику (штат Меріленд). Влада Китаю при цьому нагадувала, що влітку 2019 року лабораторію тимчасово закривали через порушення техніки безпеки під час транспортування небезпечних матеріалів.

Коронавірус почав поширюватись у китайському місті Ухань (провінція Хубей) наприкінці 2019 року. Більшість вчених вважають, що COVID-19 - вірус зоонозного походження. Передбачається, що він міг передатися людині від летючих мишей.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА