11:33 27.09.2021

Суд наклав арешт на 12 літаків російського авіаперевізника та чотири судна-порушника

2 хв читати
Суд наклав арешт на 12 літаків російського авіаперевізника та чотири судна-порушника

Суд наклав арешт на 12 літаків російського авіаперевізника, які перевозили пасажирів з/до закритого пункту пропуску "Сімферополь-авіа", та чотири судна, які заходили в закриті порти й термінали Кримського півострова.

Як повідомляє сайт прокуратури АРК, у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. ч. 1, 2, 3 ст. 332-1, ст. 291, ч. 1 ст. 111, ч. 3 ст. 110-2, ч. 2 ст. 332, та ст. 334 КК України, встановлено, що російська авіакомпанія незаконно використовувала 12 пасажирських літаків марок Boeing та Embraer для неправомірного переправлення осіб через державний кордон України. Також встановлено, що не менше ніж 37 російських авіакомпаній здійснюють регулярні авіаперевезення до АР Крим, порушуючи законодавство. Такі дії прокуратура автономії розглядає як порушення норм міжнародного права та як дії, що підривають суверенітет України.

Водночас із липня 2014 року Україна офіційно припинила функціонування всіх портів окупованої території АР Крим і м. Севастополя, гавані півострова закриті для міжнародного судноплавства.

"Завдяки співпраці та спільним зусиллям прокуратури автономії, державних органів і громадських організацій за останні роки спостерігається істотне зменшення кількості іноземних суден, що заходять до закритих портів Криму. До того ж іноземні судна з провідних морських держав узагалі не заходять до закритих гаваней півострова. Натомість порушують законодавство переважно судна під прапором Росії, інколи - Сирії, Єгипту, Лівану, тобто країн, з якими відсутня міжнародна співпраця в цьому напрямі", - наголошується в повідомленні.

У прес-службі прокуратури нагадали, що в рамках зазначеного провадження за клопотанням прокуратури автономії загалом накладено арешти на 236 повітряних суден і 55 морських суден, які здійснювали регулярні пасажирські та інші перевезення до окупованого півострова, порушуючи норми міжнародного права та законодавство України.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА