14:32 04.10.2021

Подоляк про витік офшорних документів Pandora Papers: Спроби пристебнути історію студії "Квартал 95" до історії "ПриватБанку" не базуються на фактах

3 хв читати
Подоляк про витік офшорних документів Pandora Papers: Спроби пристебнути історію студії "Квартал 95" до історії "ПриватБанку" не базуються на фактах

Спроби пристебнути історію студії "Квартал 95" до історії "ПриватБанку", коли нібито офшорні фірми Володимира Зеленського та його команди з 2012 року отримали $40 млн від офшорів, пов'язаних із бізнесменом Ігорем Коломойським, не базуються на фактах і є конспірологією, повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

"Кожен українець чудово розуміє, в чому полягав бізнес студії "Квартал 95", і що цей бізнес ніколи не перетинався з поділом будь-яких державних ресурсів. Спекулятивні припущення або спроби пристебнути історію "Кварталу" до історії "ПриватБанку" не базуються на фактах і є чистою конспірологією", - сказав Подоляк у коментарі, переданому агентству "Інтерфакс-Україна".

Він додав, що звинувачення людей, пов'язаних із "ПриватБанком", у махінаціях датуються часом від 2008 року. "Відтоді змінилося вже кілька президентів. Але ні за Ющенка, ні за Януковича, ні за Порошенка кримінальні справи проти екс-менеджерів "ПриватБанку" не доходили до вручення конкретних підозр. Реального процесуального результату розслідувань досягнуто лише після зміни влади в 2019 році й завдяки політичному лідерству Володимира Зеленського", - зазначив Подоляк.

Також, коментуючи розслідування про витік офшорних документів Pandora Papers, Подоляк наголосив, що "вельми показовим є той факт, що журналісти не "накопали" нічого за період після інавгурації Зеленського в 2019 році, а сам матеріал містить масу припущень і конспірологічних прив'язок".

"Це абсолютно чітко свідчить, що президент Зеленський бездоганно виконує всі антикорупційні норми законодавства. Це ключове...", - повідомив радник глави Офісу президента.

Крім того, за його словами, "реанімувати зараз цю інформацію про частини бізнес-практик 2000-х або першої половини 2010-х років в ОП вважають дивним".

"Якщо згадати тодішній формат держави, то при владі були такі люди, як Янукович, у 2012 році міністром економіки в Януковича працював Порошенко. Логічно, що для всіх бізнесів у країні в той час актуальним завданням було юридично захистити свої компанії та свої кошти від неправомірного вилучення з боку корумпованих чиновників. Після того часу та в міру реформування держави бізнес позбавляється від старих засобів захисту як від надлишкових", - сказав він.

"При цьому всі бізнес-практики студії "Квартал 95" були й залишаються прозорими, зрозумілими українському суспільству та "білими". Відповідно, юридичних претензій щодо них ніколи не було й бути не може", - підсумував Подоляк.

Як повідомлялося, за даними "Слідство.Інфо", інформація про більш ніж 1,5 тис. українців, серед яких президент Володимир Зеленський та його колеги з колишньої роботи, міністр культури Олександр Ткаченко, бізнесмени Олександр Ярославський, Ігор Воронін та Рінат Ахметов, екс-власники ПриватБанку Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, депутат Олександр Герега, згадується в новому глобальному витоку офшорних документів Pandora Papers.

Згідно з отриманими ними даними, зокрема, офшорні фірми Зеленського та його команди з 2012 року нібито отримали $40 млн від офшорів, пов'язаних із Коломойським, коли студія "Квартал 95" почала співпрацювати з телеканалом "1+1" бізнесмена.

Водночас зазначено, що до обрання президентом у 2019 році Зеленський передав свою частку в офшорній компанії Шефіру.

Значна частина інформації "Слідство.Інфо" присвячена купівлі через офшори нерухомості у Великій Британії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА