08:39 05.10.2021

До суду направлено акт щодо "військового комісара Сімферопольського району і міста Алушта Республіки Крим"

2 хв читати
До суду направлено акт щодо "військового комісара Сімферопольського району і міста Алушта Республіки Крим"

До суду направлено обвинувальний акт щодо "військового комісара Сімферопольського району і міста Алушта Республіки Крим", повідомила прес-служба Прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

"Прокуратура автономії продовжує системну роботу щодо притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до проведення на території тимчасово окупованого півострова Крим незаконних призовних компаній до лав Збройних сил Російської Федерації. Починаючи з 2015 року, окупанти незаконно провели 13 призовних компаній, змусивши служити в Збройних силах РФ понад 34 тис. кримчан, а 1 жовтня 2021 окупаційна адміністрація почала чергову незаконну кампанію", - йдеться в повідомленні на сайті відомства в понеділок.

За інформацією керівника прокуратури автономії Ігоря Поночовного, в порядку спеціального попереднього розслідування, направлено до суду обвинувальний акт щодо "військового комісара Сімферопольського району і міста Алушта Республіки Крим" за ч.1 ст.438 (порушення законів і звичаїв війни) КК України.

"Обвинувачений, громадянин Російської Федерації, у 2018 році призначений на посаду "військового комісара Сімферопольського району і міста Алушта Республіки Крим". На зазначеній посаді він здійснював реалізацію політики РФ і її окупаційної адміністрації, спрямованої на проведення незаконних примусових призовних компаній цивільного населення півострова до лав збройних сил держави-окупанта. Тому, реалізуючи незаконні "укази" вищого керівництва держави-окупанта, обвинувачений безпосередньо розробляв плани і організовував проведення 5 призовних компаній кримчан у відповідних районах. Зазначені дії є порушенням заборони державою-окупантом примушувати цивільне населення служити в її збройних силах, передбаченої статтею 51 IV Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року", - сказано в повідомленні.

"Ми встановили і повідомили про підозру у вчиненні військового злочину 10 військовим комісарам різних районів окупованого Криму, серед яких і так званий військовий комісар Республіки Крим. На розгляді в суді також перебуває обвинувальний акт щодо "військового комісара міста Феодосії і Кіровського району Республіки Крим" , який спрямований у порядку спеціального досудового розслідування", - зазначив Поночовний.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА