07:53 06.10.2021

Апеляційний суд пом'якшив запобіжний захід ветерану і члену "Нацкорпусу" Довбишу

2 хв читати
Апеляційний суд пом'якшив запобіжний захід ветерану і члену "Нацкорпусу" Довбишу

Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід з утримання під вартою на нічний домашній арешт для ветерана і члена "Національного корпусу" Олега Довбиша, підозрюваного в хуліганських діях під будівлею Офісу президента 14 серпня, повідомила прес-служба політичної партії "Національний корпус".

"Сьогодні Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід для ветерана російсько-української війни Олега Довбиша з утримання під вартою на нічний домашній арешт до 28 жовтня", - йдеться в повідомленні.

Разом із тим, іншого військового Дмитра Кухарчука суддя залишив під вартою, незважаючи на те, що сторона обвинувачення не надала жодного обґрунтування необхідності продовжувати арешт. Зазначається, що це пов'язано з тим, що саме Кухарчук був ініціатором акції на День прапора, коли ветерани намагалися поставити питання Зеленському.

Як зазначається, Довбиша звинувачують у нібито нанесенні удару співробітникові поліції "заздалегідь заготовленим предметом" - ногою. У свою чергу, Кухарчука обвинувачують у нібито нанесенні удару рукою "у невизначену частину тіла поліцейського".

"На сьогодні у сторони обвинувачення відсутні будь-які об'єктивні дані, які свідчать про локалізацію місця нанесення удару. А був взагалі удар? Бо, згідно довідок, наданих, у постраждалих співробітників поліції є лише хімічні опіки очей", - зазначив адвокат Едуард Вербинець.

Раніше повідомлялося, що акція 14 серпня біля будівлі Офісу президента була організована партією "Національний корпус". Учасники вимагали відмовитися від імплементації т.зв. "Формули Штайнмаєра" в українське законодавство і відновлення подачі води в Крим. Партія також звинуватила президента в репресіях проти т.зв. "азовського руху", вважаючи їх політичним переслідуванням. Раніше низка активістів партії були затримані за підозрою в рекеті.

Через сутички з правоохоронцями на вулиці Банкова, протестувальники перемістилися на вулицю Грушевського під будинок, де, за їхнім твердженням, знаходиться квартира президента. Там вони скандували гасла, палили фаєри і потім розійшлися.

28 серпня правоохоронці повідомили про підозру двом учасникам акції 14 серпня біля Офісу президента, які спровокували конфлікт із правоохоронцями.

У рамках досудового розслідування правоохоронці вивчили записи з камер відеоспостереження і встановили двох найбільш активних учасників, які закликали і першими вчинили протиправні дії. Ними виявилися жителі Черкаської області, 1990 і 1984 років народження.

Їм повідомлено про підозру за ч.4 ст.296 (хуліганство).

У свою чергу прес-служба "Національного корпусу" поінформувала, що підозру було повідомлено ветеранам полку "Азов" - очільнику Черкаського міського відділення Національного Корпусу Дмитру Кухарчуку і Олегу Довбишу.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА